Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tabes två fullträffar nog för decimerat Ekenäs IF – tre segrar på fyra matcher nu i cupen

Från 2018
Etchu Tabe driver med bollen.
Bildtext Etchu Tabe i storform mot FC Honkas akademi.
Bild: Patric Westerlund

Ekenäs IF förlängde sin fina svit i Finlands cup i fotboll med att besegra FC Honka Akatemia med klara 3–0 (0–0) i Karis medan nybakade ligalaget FC Honka krossade Gnistan i Esbo.

I Karis möttes Ekenäs IF och FC Honkas akademilag och efter en mållös första halvlek började det hända saker i den andra akten.

Hemmalagets Atte Sihvonen drog på sig två gula kort inom loppet av två minuter redan i slutet av den första halvleken och EIF fick kämpa nästan 50 minuter med en man mindre på planen.

Bara två minuter in i andra halvlek lyckades Etchu Tabe med målskyttet för hemmalaget och samme Tabe var också framme 20 minuter senare och gjorde 2–0 till Ekenäs IF.

Med Tabes två mål lyckades EIF förlänga sin fina cupsvit ytterligare och Riku Selander fastställde ännu slutsiffrorna 3–0 på tilläggstid.

Ekenäs IF har nu vunnit tre av sina fyra första matcher i Finlands cup och kämpar på allvar om avancemang i gruppen med ligalagen FC Inter och TPS.

EIF:s följande och sista cupmatch i gruppspelet spelas på lördag på bortaplan mot TPS i Åbo.

Tennissiffror i Esbo

Matchen mellan FC Honka och Gnistan bjöd på ungefär den nivåskillnad man kan tänka sig mellan ett nybakat ligalag och ett lag från division två.

Hemmalaget gick upp i ledning tidigt genom Youness Rahimi som sen ännu i början av andra halvlek ökade på till 2–0 innan han med Honkas 4–0-mål tjugo minuter från slutet fullbordade sitt hattrick.

Youness Rahimi
Bildtext Tre mål i Esbo för Youness Rahimi.
Bild: Wikimedia commons.

Innan det hade Robert Ivanov petat in Honkas 3–0-mål.

Slutsiffrorna i Esbo skrevs 6–0 till hemmalaget med Javier Hervás och Mosawer Ahadi som sista målskyttar.

Segern var FC Honkas fjärde raka i Finlands cup 2018.

Resultat, Finlands cup i fotboll, tisdag

FC Honka - Gnistan 6-0 (1-0)

Ekenäs IF - FC Honka Akatemia 3-0 (0-0)

Diskussion om artikeln