Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit öste igen in mål mot Sotji – har nu gjort 14 mål på sex perioder

Från 2018
Olli Palola skrinnar i en ishockeymatch för Jokerit.
Bildtext Olli Palola lyckades igen med målskyttet mot Sotji.
Bild: All Over Press

Jokerit må ha förlorat den första KHL-slutspelsmatchen mot Sotji, men i de två senaste drabbningarna har Helsingforslaget dominerat i stor stil. Tisdagens tredje match mellan lagen vann Jokerit med hela 7–2 och leder nu slutspelsserien med 2–1 i matcher.

Gästerna fick en mardrömsstart på matchen i den forna OS-arenan när Eric O’Dell lirkade in 1–0 till Sotji efter knappt fyra minuters spel.

Jokerit lyckades ändå samla sina led relativt snabbt och kom ikapp bara sex minuter senare. Petteri Wirtanen stod för förarbetet när Jesse Joensuu kvitterade matchen.

Efter kvitteringen fick hemmalaget två och gästerna en chans i numerärt överläge ännu i den första perioden utan att lyckas med målskyttet.

I inledningen av den andra perioden fick Jokerit chansen att spela fem-mot-tre i två minuter utan att lyckas, men bara några sekunder efter att lagen blev fulltaliga nätade Olli Palola på passning av Pekka Jormakka.

Med fem minuter kvar av mittenperioden gick hemmapubliken igen orsak att jubla. Sean Collins visade prov på god koordination när han på volley slog in en målvaktsretur från Karri Rämö.

Lyckades gröta till mittzonen

Bara en minut senare lyckades bjässen Marko Anttila med målskyttet. Anttila avfyrade ett rejält slagskott som Konstantin Barulin slarvade in med ett tvivelaktigt ingripande med plockhandsken.

– Det var ishockey från en ända av planen till den andra och det vill vi egentligen inte ha, vi vill ha mer kontroll över händelserna. Lyckligtvis kom vi upp i ledning i slutet, sade Olli Palola inför den tredje perioden.

– Vi måste lyckas gröta till mittzonen bättre och inte låta Sotji komma genom med mycket folk. Håller vi dessa siffror räcker det, fortsatte Palola.

Jokerit fortsatte matchen precis som Palola önskade och höll hemmalaget på mattan. Sju minuter in i den tredje perioden kunde Steve Moses styra in sitt första slutspelsmål för våren och föra upp Jokerit i en 4–2-ledning.

5–2-målet var igen signerat Olli Palola, som stängde matchen med åtta minuter kvar att spela. Palola sköt in en brutal målvaktsretur av Barulin.

Fortsätter på onsdag

Ännu när drygt två minuter återstod av matchen lyckades Steve Moses ytterligare en gång med målskyttet och Peter Regin fastställde slutsiffrorna 7–2 i powerplay bakom en för dagen darrig Barulin.

– Två perioder var tuffa och då spelade vi inte vår bästa ishockey. Här i tredje perioden lyckades vi döda matchen effektivt, nu är det bra att fortsätta mot morgondagen, sade Marko Anttila till Viasat.

Matchserien fortsätter med lagens fjärde möte redan imorgon och på fredag drabbar lagen igen samman i Helsingfors.

Jokerit förlorade slutspelsseriens första match i Helsingfors med 2–3, men vann den andra med klara siffror, 7–2.

Diskussion om artikeln