Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hur går det i Fotbollsligan? Delta i #ligatipset2018!

Från 2018
Uppdaterad 08.04.2018 06:32.
Logotyp för Svenska Yle Sportens tävling Ligatipset.
Bildtext Ligatipset kör igång för sjunde gången.
Bild: Yle/Miro Johansson

Våren är trots snöläget här på allvar, precis som den inhemska fotbollssäsongen, och det innebär att det igen har blivit dags för Yle Sportens populära tävling #ligatipset2018. Årets ambassadör för tävlingen är FC Twente-anfallaren Fredrik Jensen.

Ligatipsets regler är enkla.

Tävlingen är också i sig väldigt enkel, men ruskigt långdragen.

För den som saknar tålamod är det en grym utmaning att vänta till slutet på oktober för att få veta resultaten, men däri ligger också formatets charm.

Deltagarna placerar lagen i fotbollsligan i ordningsföljd på platserna 1-12 i tabellen nedan enligt egen övertygelse och lämnar in sina bidrag i tid, senast fem minuter före avspark i säsongens första match.

Deadline är således lördagen den 7 april klockan 14.55 – klockan 15.00 kör säsongens första match mellan VPS och FC Inter igång i Vasa och samma dag spelas dessutom ytterligare en match (SJK - PS Kemi, kl. 17.00).

I slutet av säsongen, när omgång nummer 33 är avslutad och den sista av totalt 198 matcher är spelad, är det sen igen dags att kasta ett getöga på tabellen och se vem som är säsongens fotbollsorakel.

Vinnaren får, förutom ära och berömmelse, även en signerad spelskjorta av FC Twentes och herrlandslagets målspruta Fredrik Jensen.

Fredrik Jensen spelar fotboll för FC Twente.
Bildtext Det är inte tröjan på bilden som vinnaren får hemskickad på posten.
Bild: imago/Pro Shots/ All Over Press

#ligatipset2018 - The Reglerna

  • rätt lag på rätt plats i tabellen ger en poäng, maxresultatet är således tolv (12) poäng.
  • vid lika många poäng avgörs dödläget med att börja räkna från plats ett och neråt: rätt tippade lag högre upp i tabellen är mer värda.
  • om två deltagare har sex lag på rätt plats i tabellen, men deltagare A har träffat mästaren rätt i motsats till deltagare B vars första rätt var bronslaget, så vinner deltagare A.
  • Ifall två deltagare landar på samma poäng och har alla lag på samma plats rätt avgörs vinnaren i tävlingen via lottdragning på Yle Sportens redaktion.

Lämna in din rad via formuläret nedan och anmäl dina kontaktuppgifter (epost). Deadline är lördagen den 7 april klockan 14.55

Röstningen är stängd.

Vinnare i ligatipset 2012-2016

2012: Tomas Antus (Åbo) - bokpris
2013: Oskari Karppinen (Åbo) - ambassadör Tim Sparv
2014: Mathias Vironen (Vasa) - ambassadör Kasper Hämäläinen
2015: Lennart Holmström (Åland) - ambassadör Sebastian Strandvall
2016: Aarre Hietanen (Kolari) - ambassadör Rasmus Schüller
2017: Tomi Peura (Esbo) - ambassadör Sergei Eremenko

Diskussion om artikeln