Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt bakslag för sjuk Räikkönen – stallkamraten har testat 300 varv mer

Från 2018
Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel.
Bildtext Kimi Räikkönen (t.v.) har inte fått lika många kilometrar som Sebastian Vettel.
Bild: ATP / Clay Cross / All Over Press

Kimi Räikkönen har haft en oturlig testvecka i Spanien. Efter väderkaos tidigare är Räikkönen nu tvungen att stå över på grund av sjukdom.

Förra veckan störde ett kyligt väder och snöfall testerna och Kimi Räikkönen fick inte chansen att i vettiga förhållanden testa den nya Ferraribilen.

I dag skulle han få en ny möjlighet. Himlen i Barcelona är molnfri och testförhållandena optimala – men Kimi Räikkönen saknas.

Ferrari meddelar att Räikkönen kände sig sjuk på morgonen och att Sebastian Vettel istället sätter sig i förarsätet. Tysken klockades för den bästa tiden närmast före Valtteri Bottas under gårdagens testsession, där han avverkade hela 171 varv.

”Stör testprogrammet ytterligare”

Medan Räikkönen endast fått ihop 80 varv med den nya bilen i Barcelona har Vettel redan radat upp nästan 400. Räikkönen ska enligt planerna få en sista testchans i Barcelona på fredag, och en chans finns även att han tillfrisknar till eftermiddagen i dag.

– Förstås stör det här vårt testprogram ytterligare, säger Ferraris informatör Alberto Antonini till Turun Sanomat.

Daniel Ricciardo skippade testdagen på grund av sjukdom i går. Bottas delar i dag på köransvaret med Lewis Hamilton i mästarstallet Mercedes. Hamilton inleder och Bottas tar över på eftermiddagen.

Formel 1-säsongen börjar i Melbourne den 25 mars.