Undantagstillstånd i delar av Sri Lanka - moskéer och muslimska butiker attackeras
Oroligheter med religiös och etnisk anknytning har blossat upp mellan buddhister och muslimer i Sri Lanka.
Moskéer och butiker med koppling till muslimer har blivit attackerade av buddhistiska gäng i distriktet Kandy. Tre poliser skadades och flera personer greps under nattens sammandrabbningar.
Området Kandy är populärt bland turister på grund av de stora teodlingar som finns där.
President Maithripala Sirisena införde i går ett sju dagar långt undantagstillstånd i området i ett försök att förhindra våldet att sprida sig.
De antimuslimska upploppen fick sin början i måndags efter att en buddhistisk singales hade dödats i samband med ett upplopp.
Enligt vissa källor är de aktuella upploppen i Kandy en följd av "en organiserad konspiration" som skapats av personer utanför området.
Ökad spänning mellan folkgrupperna under det senaste året
Sri Lanka har länge varit uppdelat mellan två grupperingar. Majoritetsbefolkningen singaleserna är till stora delar buddhister medan minoritetsbefolkningen tamilerna hör till de hinduiska, muslimska eller kristna samfunden.
Muslimerna utgör cirka 9 procent av Sri Lankas befolkning på 21 miljoner invånare.
Spänningen mellan de två befolkningsgrupperna har tilltagit under det senaste året.
Buddhistisk nationalism ökar
Buddhistiska grupper har anklagat muslimer för att tvinga människor att omvända sig till islam.
Muslimerna anklagas också för att ha förstört arkeologiskt betydelsefulla platser.
En del buddhistiska nationalister har också protesterat mot att det anlänt asylsökande rohingya-muslimer från det huvudsakligen muslimska Burma. Också i Burma har den buddhistiska nationalismen ökat.
Sri Lanka försöker återhämta sig från ett långt inbördeskrig
Sri Lanka håller fortfarande på att återhämta sig från ett 26 år långt inbördeskrig mot tamilseparatister. ”Befrielsetigrarna” (LTTE) kämpade för ett tamilskt hemland i de norra och östra delarna av ön.
Inbördeskriget tog slut 2009.
Myndigheterna blockerar sociala medier
I dag beslöt myndigheterna dessutom att landets sociala medier - bland annat Facebook, Instagram och Whatsapp - ska blockeras i ett försök att förhindra att våldet sprider sig.
Polisen uppges ha gett landets största mobiloperatör Dialog Axiata i uppdrag att begränsa internetförbindelserna i distriktet Kandy efter att det dykt upp meddelanden på Facebook där folk hotar med attacker mot muslimer.