Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första målet i säsongens fjärde klubb – Jussi Jokinen har fått nystart med tvillingarna Sedin

Från 2018
Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Jussi Jokinens första mål i Vancouver Canucks - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Säsongen har varit jättefrustrerande, säger Jussi Jokinen efter säsongens öppningsmål i Vancouver Canucks-tröjan. Jokinen har representerat rekordmånga NHL-klubbar denna säsong.

Han inledde säsongen i Edmonton Oilers, flyttade till Los Angeles Kings i november, trejdades vidare till Columbus Blue Jackets i januari och fortsatte till Vancouver Canucks en månad senare.

Nu spelar han för sin NHL-framtid.

När Jussi Jokinen debuterade i Canucks för ett par dagar sedan blev han den fjärde spelaren i NHL-historien att spela för fyra olika klubbar under samma säsong. I natt – i den andra matchen för Vancouver – kom det första målet.

Jokinen spelades snyggt fram av Brendan Leipsic och Sam Gagner i den första perioden och kvitterade hemmamatchen mot Arizona Coyotes, som vann bottenmötet med 2–1 efter Derek Stepans segermål vid tiden 59.02.

Vi var inte bra i kväll, varken kedjan, jag eller laget

Jussi Jokinen

Vancouver, som överlag gjort en svag säsong, radade endast fram 17 skott. Arizona var dubbelt skottgladare. Jokinen var missnöjd med kampen, men njöt av det första målet sedan november.

– Det var ett tag sen senast. Det har överlag varit en jättefrustrerande säsong. Min skottprocent i karriären ligger väl kring elva eller tolv, men den här säsongen är det nånting på ett, sade Jokinen till den samlade pressen efteråt.

Jokinen, 34, har placerats tillsammans med de 37-åriga svenska tvillingbröderna Henrik och Daniel Sedin i Vancouver. Efter en pigg insats i kedjans debut var nattens prestation betydligt trögare.

– Vi var inte bra i kväll, varken kedjan, jag eller laget. Allas styrkor ligger i offensiv zon och varje gång vi tog oss dit klarade vi av att producera målchanser, men det blev inte tillräckligt av den varan i dag.

Resultat:

Vancouver – Arizona 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
VAN: Jussi Jokinen 1+0, +1, speltid 13.44

Buffalo – Calgary 1-5 (0-2, 0-3, 1-0)
BUF: Rasmus Ristolainen 0+0, -2, speltid 22.57

Philadelphia – Pittsburgh 2-5 (0-1, 2-3, 0-1)
PHI: Jori Lehterä 0+0, 0, speltid 7.22
PHI: Valtteri Filppula 0+0, -3, speltid 16.24
PIT: Olli Määttä 0+0, -1, speltid 18.51

Diskussion om artikeln