Gör årets friska bål med havtorn och äpple på 5 minuter
Bild: Yle/Carina Ahlskog
En frisk och läskande bål är en välkomnande fördrink som retar smaklökarna. Färsk frukt ger syrlighet och fräschör.
Ingredienser, 8-10 pers:
- 1 citroner
- 2 limefrukter
- 2 gula äpplen
- ½ kruka citronmeliss
- 3 påsar isbitar
- 1 ask frysta havtorn eller hjortron
- 1 flaska vitt vin
- 2,5 dl hjortronlikör
- 3 dl färskpressad äppeljuice
- ca 5 dl sodavatten
Bild: Yle/Carina Ahlskog
havtorn,citron,Strömsö
Gör så här:
- Lägg äppel- citron- och limeskivor i botten på en stor glaskanna tillsammans med citronmeliss.
- Tryck till frukterna med en slev så att de ger ifrån sig smak.
- Lägg i isbitar och häll på vinet och äppeljuicen.
- Toppa upp med sodavatten och lägg i de frusna bären.
Bild: Yle/Carina Ahlskog
Bål,Strömsö,alkoholdrycker
Tips:
Lägg isbitarna ovanpå frukten för att hålla frukten på botten i kannan.