Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Ishavsbanan föreslås gå från Rovaniemi till Kirkenes - priset nära tre miljarder euro

Från 2018
Uppdaterad 09.03.2018 15:34.
Ishavsbanan föreslås sträcka sig från Rovaniemi till Kirkenes.
Bild: Yle Nyhetsgrafik

Sträckan Rovaniemi-Kirkenes är det bästa valet för en järnväg till Norra ishavet. Kommunikationsminister Anne Berner presenterade på fredag eftermiddag resultaten från utredningarna av de skilda alternativen.

Berner betecknar Rovaniemi-Kirkenes som det mest realistiska alternativet, men framhåller att ytterligare utredningar behövs.

Kommunikationsministeriet bad sommaren 2017 Trafikverket att i samråd med norska myndigheter utreda bygget av en järnväg genom Lappland till Ishavet.

Finland är inte mer en ö

― Anne Berner

Under arbetet diskuterades fem tänkbara sträckningar. Till slut, i slutet av februari, fattade man både på finskt och norskt håll beslut om Rovaniemi-Kirkenes-alternativet.

Enligt Berner gjordes valet utgående från bland annat logistiska faktorer och Kirkenes' tillgänglighet i relation till de andra alternativen.

"Finland inte mer en ö"

Järnvägsplanerna har fått en hel del kritik från framför allt renägarna. Minister Berner försäkrade vid fredagens pressträff att de fortsatta utredningarna ska göras i samverkan med samernas intresseorganisationer, och att projektets inverkan på rennäringen ska utvärderas grundligt.

Enligt Berner är Ishavsbanan att viktigt europeiskt projekt, som ska länka det europeiska Arktis tätare samman med den europeiska kontinenten. Hon ser banan som en del av en större process, där också Rail Baltica-bygget och den planerade tunneln mellan Helsingfors och Tallinn är viktiga beståndsdelar.

- Finland är inte mer en ö, yttrade hon.

Också Paavo Lipponen var på plats när Anne Berner presenterade planerna för Ishavsbanan.
Bildtext Också Paavo Lipponen var på plats när Anne Berner presenterade planerna för Ishavsbanan.
Bild: Lehtikuva

Helhetskostnaderna för järnvägen från Rovaniemi via Sodankylä till Kirkenes skulle enligt Berner vara 2,9 miljarder euro. Finlands andel beräknas uppgå till omkring två miljarder euro.

För fortsatta utredningar tillsätts nu en finländsk-norsk arbetsgrupp, som bland annat ska gå igenom olika finansieringsmodeller.

Diskussion om artikeln