Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Robert Helenius gör comeback: ”Jag är inte på väg att gå i pension”

Från 2018
Uppdaterad 10.03.2018 09:13.
Robert Helenius tränar, hösten 2016.
Bildtext Robert Helenius vill ge svar på tal i och med galan i Estland.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Robert Helenius ger inte upp. Trots den klara förlusten i stormatchen mot britten Dillian Whyte. Hans nästa utmaning är avsevärt mer anspråkslös: En fight mot vitryssen Jurij Byhovtzev i Estland om ett par veckor.

Byhovtzev är inte ett namn som inger stor respekt i boxningskretsar. Han ligger på 334:e plats på världsrankingen efter att ha vunnit endast tio av sina 27 proffsmatcher.

– Man kan inte stirra blint på en boxares statistik, han saknar kanske bara en bra promotor, säger Helenius i ett pressmeddelande.

Går gärna en match till på våren

Efter förlusten mot Dillian Whyte frågade sig många om Helenius karriär är all i och med det klara nederlaget.

Han försäkrar att så inte är fallet och ser matchen i Estland som en chans att visa att han fortfarande borde vara aktuell för större galor.

– Jag tror inte det blir en lätt match och jag förväntar mig att vi går alla ronder. Så att jag verkligen kan testa min kapacitet och övertyga alla att jag inte är påväg att gå i pension, säger han.

– Om allt går som på Strömsö och jag är hel och det känns bra så skulle jag gärna gå en match till innan sommaren. Gärna en större match, säger Helenius.