Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Säsongens tredje fullträff av Jussi Jokinen – Minnesota var ändå klart starkare i Vancouver

Från 2018
Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Jussi Jokinen teki maalin – Mikael Granlund alusti voittomaalin - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

14 matcher, noll mål i Edmonton. 18 matcher, ett mål i Los Angeles. 14 matcher, noll mål i Columbus. Men i Vancouver har Jussi Jokinen hittat målformen. Mot Minnesota kom den andra fullträffen på tre matcher – men det hjälpte inte hemmalaget.

Den pågående NHL-säsongen såg ut att bli en mardröm för den blåvita veteranforwarden Jussi Jokinen. Anfallarens tjänster blev oönskade i tur och ordning i Edmonton, Los Angeles och Columbus – men i Vancouver verkar Jokinen ha hittat formen.

I sin tredje match för Canucks – och samtidigt tredje match som tredje hjul till Daniel och Henrik Sedin – stod finländaren för sitt andra mål i den blågröna dressen.

Målet var ändå en klen tröst för Vancouver, som fick se sig besegrat på hemmais med 2–5 mot Minnesota Wild.

Av Wild-finländarna noterades endast Mikael Granlund för poäng. Granlund stod för en målgivande passning till Eric Staals 3–2-fullträff i den andra perioden – det var Jokinen som stod för kvitteringen åtta minuter tidigare.

Lät inte Dallas knappa in på försprånget i tabellen

Minnesota befäste i och med segern sin plats som trea i Central-divisonen. Minnesota har nu skrapat ihop 85 poäng under den pågående säsongen. Dallas – etta i wild card-rankingen och fyra i divisonen – har 82 poäng efter att ha besegrat Anaheim Ducks i natt.

Kari Lehtonen vaktade Dallas-målet och stod för en solid insats. Finländaren motade 26 av totalt 27 skott som Anaheim satte på mål.

Vancouver ligger i sin tur näst sist i den västra konferensen med totalsaldot 59 poäng på 68 matcher.

Columbus Blue Jackets steg i sin tur upp till etta i wild card-rankingen i den östra konferensen efter en 3–2-seger över Detroit. Joonas Korpisalo, som imponerade stort mot Vegas Golden Knights, fick agera bänkvärmare då Sergej Bobrovskji återvände till den spelade uppsättningen efter en sjukledighet.

Markus Nutivaara spelade inte heller i matchen på grund av en skada i den övre kroppen medan Markus Hännikäinen ratats från truppen.

Resultat, NHL:

Columbus – Detroit 3–2

Ottawa – Calgary 1–2

Dallas – Anaheim 2–1
DAL Lehtonen 26/27
DAL Honka 0+0, +/- 0, istid 8:07
DAL Lindell 0+0, +/- 0, istid 23:39

Vancouver – Minnesota 2–5
VAN Jokinen 1+0, +1, istid 11:08
MIN Granlund 0+1, +/- 0, istid 18:51
MIN Koivu 0+0, +2, istid 20:10

Videobilder från Viasat.

Diskussion om artikeln