Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bandyfavoriten höll för trycket – Veiterä tog guld utan en enda förlust

Från 2018
Veiterä-Kampparit.
Bildtext Finalen blev jämn, men säsongens dominant Veiterä höll undan.
Bild: Lehtikuva

Snacka om en favorit som pallade för pressen. Efter en hel säsong utan nederlag avslutade Veiterä den med att försvara bandyguldet framför en storpublik på hemmaplan.

Det fanns bara ett lag som skulle vinna kvällens finaluppgörelse på bandyisen i Villmanstrand. Veiterä var den stora favoriten – och med viss möda höll man för trycket.

Emil Fedorov blev stor guldhjälte i finalen mot Kampparit. Han satte 3–2-målet i slutet av den första halvleken. Hela andra halvlek blev en lång väntan på slutsignalen för publiken på hela 4386 åskådare.

– Kampparit bjöd på gott motstånd och det blev en fin bandytillställning. Vi hade inte kunnat tänka oss att vi skulle vinna finalen med stora siffror – även om det gick så i grundserien, säger Fedorov enligt STT.

Tjugotvå segrar och ett kryss

Veiterä fixade klubbens sjätte bandyguld – det andra i följd – efter en minst sagt imponerande säsong.

I grundserien tog Veiterä sjutton segrar och kryssade en gång på arton matcher. I kvartsfinalserien mot OLS blev det 2–0 i matcher och i semifinalserien mot Akilles blev det tre klara segrar i följd.

I finalen blev det alltså ”bara” en 3–2-seger, men det räckte gott och väl för att säkra guldet och se till att laget gick obesegrat genom säsongen.

– Vi hade en fin grundserie bakom oss, men vi gjorde det inte enkelt för oss i slutspelet. Under finalen snöade det dessutom och vi är ett lag som gillar en ren is, säger målvakten Topi Peuhkuri enligt STT.

Diskussion om artikeln