Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bänken luftas i Chicago – tvåsiffrigt för Lauri Markkanen i ny seger

Från 2018
Uppdaterad 12.03.2018 12:06.
Urheilujuttuja: Markkasella 19 pisteen ilta NBA:ssa - Spela upp på Arenan

Lauri Markkanen spelade en stor roll i Chicago Bulls vändning mot Atlanta Hawks i andra halvleken i basketens NBA i natt. Efter en svag insats senast stod Markkanen för 19 poäng.

Efter en avslutad slutspelsjakt har många bottenlag i NBA mer eller mindre tydligt valt att ”tanka” under den sista delen av grundserien, det vill säga förlora för att höja sina aktier i sommarens draft. Läs mera om tankandet här.

Chicago har fått en varning av ligan eftersom en för stor del av nyckelspelarna stått vid sidan – men till särskilt många förluster har bänkmännens framfart inte lett på sistone.

I natt tog Bulls sin tredje seger på de fem senaste matcherna, då Atlanta Hawks föll med 122–129 i ett bottenmöte. För Atlanta var förlusten den tredje i följd.

”Nyttigt för oss”

Chicago låg som mest under med 16 poäng men kom ikapp och förbi – inte minst tack vare Lauri Markkanens starka andra halvlek. Den finländska nykomlingen gjorde bara två poäng före paus.

Markkanen noterades sammanlagt för 19 poäng, med vilket han var bortalagets tredje effektivaste spelare bakom Bobby Portis och Zach LaVine som hade 21 poäng var. Atlantas Taurean Prince gjorde 38 poäng.

– Vi gav turvis killarna chansen att pröva på. Det här är nyttigt för oss, säger Bulls tränare Fred Hoiberg, som experimenterade med uppställningen, på NBA:s webbplats.

Markkanen, som tog åtta returer, lyckades med ett av fem trepoängskast, samtliga sex straffkast och sänkte därtill drygt hälften (5/8) av tvåpoängsförsöken.

Bulls möter härnäst Los Angeles Clippers på hemmaplan natten till onsdag.

Artikeln korrigerad klockan 12.05. Markkanen lyckades i 5/8 av sina tvåpoängskast, inte 5/12 som det stod tidigare.

Diskussion om artikeln