Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tre månaders väntan över – Hirvonen på pallen igen

Från 2018
Uppdaterad 14.03.2018 19:10.
Eero Hirvonen.
Bildtext För en dryg vecka sedan missade Eero Hirvonen pallen knappt på hemmaplan i Lahtis.
Bild: Lehtikuva

Eero Hirvonen stod för en kanoninsats i skidspåret och klättrade hela vägen till pallen i världscupen. Det är hans fjärde pallplats för vintern.

Eero Hirvonen har varit jämnheten själv under världscupsäsongen i nordisk kombination, men alltför ofta har det slutat med en placering precis utanför prispallen.

I mitten av december slutade Hirvonen trea i Ramsau. Det hann nästan gå tre månader sedan den insatsen innan Hirvonen klev upp på pallen igen.

I Trondheim hade Hirvonen en utmärkt dag. Finländaren stod för en fin upphämtning i skidspåret och tog vinterns tredje tredjeplats.

– Det var inte lätt i dag och efter en sådan kamp känns en tredjeplats riktigt bra, säger Hirvonen till STT.

Tre om budet på slutet

Hirvonen gick ut ungefär en minut efter täten i skidmomentet, men finländaren knappade stadigt in tillsammans med ett gäng andra åkare. Ut på sista varvet var elva åkare tillsammans.

Med en kilometer till mål satte Fabian Riessle och Jarl Magnus Riiber in en högre växel och då var det bara Hirvonen som orkade hänga på.

Hirvonen var hack i häl på de två, men orkade inte spurta för segern. I stället höjde han armarna i luften för att fira sin tredjeplats.

– På slutet var tanken tom. Ibland kändes det som att jag inte skulle orka hänga med, men det finns alltid lite mer krafter.

Ilkka Herola hade det besvärligt i hoppbacken och startade i ett hopplöst läge. Han åkte snabbt och slutade tolva.

Två tävlingshelger återstår i nordisk kombination innan världscupsäsongen är slut. Den kommande helgen väntar två tävlingar i Klingenthal.

Resultat:

1) Fabian Riessle, Tyskland 24.50,0
2) Jarl Magnus Riiber, Norge + 1,2
3) Eero Hirvonen, Finland + 1,8
4) Magnus Krog, Norge + 11,1
5) Akito Watabe, Japan 11,7
---
12) Ilkka Herola, Finland + 34,5
30) Arttu Mäkiaho, Finland + 1.41,6
44) Atte Korhonen, Finland + 5.33,7

Diskussion om artikeln