Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mardrömsinledning på världscupsavslutningen för Pärmäkoski – åkte ut i sprintkvalet

Från 2018
Uppdaterad 16.03.2018 11:57.
Krista Pärmäkoski i spidspåret
Bildtext Krista Pärmäkoski.
Bild: Heidi Koivunen

Kerttu Niskanen var den enda finländaren som lyckades ta sig vidare till finalpasset i sprint i Falun på fredagen. Det största blåvita hoppet – Krista Pärmäkoski – slutade på en blygsam 44:e plats.

Världscupavslutningen i Falun körde igång på fredagen med sprintprologen – som inte alls gick enligt finländarnas förväntningar.

Kerttu Niskanen var den enda av de blåvita åkarna som tog sig vidare till finalpasset – som 24:e dam.

Aino-Kaisa Saarinen var 40:e snabbast medan Krista Pärmäkoski fick nöja sig med en 44:e plats. Avståndet upp till den 30:e platsen blev knappt tre sekunder för den trefaldiga OS-medaljören.

Johanna Matintalo, Anne Kyllönen, Laura Mononen och Susanna Saapunki parkerade sig på platserna 55, 56, 57 respektive 59.

Snabbast av alla i kvalet var Falunbon Hanna Falk, som var drygt en och en halv sekund snabbare än tvåan Jessica Diggins från USA. Samtliga resultat från damernas sprintkval hittas här.

Hakola och Mäki klarade herrkvalet

På herrsidan var det endast Joni Mäki och Ristomatti Hakola som klarade av att pressa in sig bland de 30 främsta åkarna.

Duon placerade sig på 15:e respektive 16:e plats med över fyra sekunder upp till kvalettan Alexander Bolshunov.

Martti Jylhä var i sin tur bara tre tiondelssekunder från en plats i kvartsfinalen, men fick till slut nöja sig med en 33:e plats. Perttu Hyvärinen var 58:e snabbast och Iivo Niskanen 66:a i spinten i fristilsprologen.

Matti Heikkinen och Lari Lehtonen placerade sig 70:a respektive 75:a.

Finalpasset kör igång klockan 13.15 finsk tid.

Diskussion om artikeln