Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Damstafett utan Mäkäräinen – oerhört jämn herrjaktstart

Från 2018
Uppdaterad 17.03.2018 15:46.
Programmet är inte längre tillgängligt
Världscupen i skidskytte: Världscupen i skidskytte: Herrarnas jaktstart (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Världscupen i skidskytte fortsätter på Holmenkollen med damstafett och herrjaktstart. De finländska damerna får klara sig utan Kaisa Mäkäräinen som står över dagens tävling.

Kaisa Mäkäräinen, som hade en dålig dag på torsdagen och bara tog en 40:e plats i sprinten, står över dagens stafett. Den finländska kvartetten består istället av Venla Lehtonen, Mari Laukkanen, Laura Toivanen och Suvi Minkkinen.

De tyska damerna har vunnit två av årets tre världscupsstafetter, Frankrike har en seger. I OS var det Vitryssland som tog guldet före Sverige och Frankrike, medan Tyskland fick nöja sig med en fjärde plats.

Tyskland har säkrat segern i stafettcupen och är favoriter i dagens lopp med laget Hammerschmidt, Herrman, Preuss och Dahlmeier. Stafetter bjuder ändå alltid på oväntade vändningar och även i dag kan vi vänta oss en jämn och spännande tävling.

Damernas stafett kl. 13.20 på TV2 och Arenan.

Ny duell i herrjakten

I herrarnas jakstart är det igen upplagt för en duell mellan Martin Fourcade och Johannes Bö, som går en kamp om segern i totalcupen.

För Bö gäller det att placera sig framför Fourcade för att knappa in på fransmannens försprång. I annat fall börjar Fourcades sjunde raka cupseger vara säkrad. Men jaktstarten kommer att vara en oviss kamp där de tio främsta startar inom 41 sekunder efter den jämna sprinten.

Olli Hiidensalo, Tero Seppälä och Tuomas Grönman tog sig alla till dagens jakstart från sprinten. Hiidensalo startar som 40:e, Seppälä som 46:e och Grönman som 48:e man ut i spåret.

Herrarnas jaktstart kl. 16.10 på TV2 och Arenan.

Diskussion om artikeln