Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hirvonens dundervecka fortsätter – knep ny pallplats efter stark avslutning

Från 2018
Uppdaterad 17.03.2018 17:59.
Eero Hirvonen.
Bildtext Eero Hirvonen tog vinterns femte pallplats.
Bild: Lehtikuva

Eero Hirvonens avslutning på säsongen är på väg att bli riktigt stark. För andra gången under den här veckan tog sig finländaren upp på pallen i världscupen.

Efter en paus på nästan tre månader tog Eero Hirvonen en pallplats i världscupen i nordisk kombination i onsdags. Finländaren slutade trea i Trondheim – hans fjärde pallplacering för säsongen.

I dag kom den femte. Hirvonen hade ett strålande utgångsläge efter ett fint backmoment och gick ut som trea i skidspåret.

Han lyckades putsa den noteringen. Ut på det sista varvet var fyra man tillsammans i kampen om andraplatsen bakom Fabian Riessle.

Hirvonen hade bland annat de spurtstarka tyskarna Eric Frenzel och Johannes Rydzek i bakhasorna, men i det första motlutet på sista varvet tryckte Hirvonen på.

Herola nära pallen

Det blev en lucka direkt och därifrån kunde 22-åringen säkra en andraplats utan större problem. Hirvonen har nu samlat på sig fem pallplatser i världscupkarriären, men den första segern låter vänta på sig.

– Jag hade verkligen en bra dag i backen. I skidspåret var det inte alla tiders bästa känsla, men det kändes nog för andra också. På sista varvet hade jag krafter för att ta den placeringen som var möjlig. Jag är givetvis nöjd med att stå på pallen igen, säger Hirvonen i skidförbundets pressmeddelande.

Det var inte så långt ifrån att Hirvonen hade fått blåvitt sällskap på pallen. Ilkka Herola stod för en stark insats i spåret och slutade femma – fyra sekunder från trean Akito Watabe.

Den finländska duon har tre chanser till för att ta en seger under vintern. I morgon väntar en till tävling i Klingenthal och nästa helg avslutas säsongen med två lopp i Schonach.

Resultat:

1) Fabian Riessle, Tyskland 24,06,6
2) Eero Hirvonen, Finland + 12,2
3) Akito Watabe, Japan + 22,1
4) Eric Frenzel, Tyskland + 23,8
5) Ilkka Herola, Finland + 26,1
6) Johannes Rydzek, Tyskland + 43,9
---
31) Arttu Mäkiaho, Finland + 3.51,5
32) Leevi Mutru, Finland + 3.51,6

Diskussion om artikeln