Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nummer 42 och nummer 43 – Patrik Laine toppar skytteligan i NHL

Från 2018
Uppdaterad 19.03.2018 10:42.
Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Två mål av Patrik Laine ger delad förstaplats i skytteligan - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Winnipeg Jets sensationella anfallare Patrik Laine går från klarhet till klarhet. Laine sköt två mål och delar nu förstaplatsen i NHL:s skytteliga när Winnipeg besegrade Dallas med 4–2.

Laine gjorde matchens öppningsmål med ett brutalt handledsskott i powerplay från sin position på vänster sida som passerade Kari Lehtonen i Dallasmålet. 19-åringen gjorde också lagets tredje mål – en fullträff som den här gången kom från högra sidan av planen.

Båda målen var snygga på sitt eget sätt: i det första lyckades Blake Wheeler få fram sin passning till Laine trots att han sekunden innan fallit på isen.

– Det spelar ingen roll om han står eller sitter, han hittar mig ändå. Han är en speciell spelare, säger Laine om Wheeler som är hela NHL:s etta vad assist beträffar.

I den andra fullträffen kom Laine efter snyggt passningsspel halvt igenom från den högra kanten och passerade Lehtonen som totalt hade 17 pareringar och tre insläppta mål (Winnipegs sista mål kom i tom bur).

Rekord på rekord

Laines poängsvit är ofattbart lång, 15 matcher, vilket är NHL:s längsta för tillfället. I varje match sedan den 16 februari har han lyckats samla minst en poäng. Hans totala poängmängd i de här matcherna är 18+8=26. Viktigast ändå att laget presterar, vilket det gör: Jets är trea i väst och mer eller mindre säkert för slutspel.

– Nej, jag kollar bara hur laget ligger, säger Laine på frågan om huruvida han följer med kampen om skytteligans seger.

– Men det låter bra i mina öron. Som jag sagt förut, för kanske en vecka sedan, så vill jag inte dela förstaplatsen. Jag vill vill vara ensam etta, och det ska jag försöka göra i nästa match, säger Laine på NHL:s webbplats.

Laines 43 fullträffar innebär att han är delad etta i skytteligan, tillsammans med Washington Capitals anfallare Alexander Ovetjkin. Båda har dessutom spelat lika många matcher, 72. Ryssen ligger dock högre i poängligan tack vare flera assist.

Videomaterial från Viasat.

Diskussion om artikeln