Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bishop skadade sig igen – Lehtonen får axla ansvaret när Dallas jagar slutspelsplats i NHL

Från 2018
Kari Lehtonen, Dallas Stars
Bildtext Kari Lehtonen (arkivbild).
Bild: All Over Press

Avslutningen på grundserien i NHL anno 2017-18 går inte alls som planerat för Ben Bishop. Efter att ha missat fem matcher åkte målvakten på ytterligare en skada i den nedre kroppen mot Winnipeg – och nu är det upp till bevis för Kari Lehtonen.

Den tidigare förstekeepern Lehtonen har tvingats nöja sig med att få agera bänkvärmare merparten av den pågående NHL-säsongen - men nu får målvakten ytterligare en storchans att visa vad han går för.

Dallas Stars meddelar nämligen att Ben Bishop kommer att missa minst två veckor på grund av en skada i nedre kroppen. Bishop verkade skada sitt knä under matchen mot Winnipeg – där Lehtonen bland annat fick kapitulera två gånger mot Patrik Laine.

För Bishops del var drabbningen mot Winnipeg den andra efter att kanadensaren tvingats vila i fem matcher – också det på grund av en skada i den nedre kroppen. 2-4-förlusten mot Jets var i sin tur Dallas femte på raken.

Dallas ligger fortfarande på samma poäng som Los Angeles, som i sin tur innehar den sista wild card-placeringen i den västra konferensen.

Kari Lehtonen har noterats för tolv segrar, tio förluster efter ordinarie speltid och och tre förluster efter förlängning eller straffläggning. Räddningsprocenten ligger för tillfället på 91,3 och keepern har släppt in ett medeltal på 2,46 mål per match.

Diskussion om artikeln