Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter överklagan – Freudenthals avstängning förkortas

Från 2018
Uppdaterad 20.03.2018 13:44.
Ådalens IF:s innebandylag förbereder sig för match.
Bildtext arkivbild.
Bild: YLE/AnttiKoivukangas

Sebastian Freudenthal avstängning för matchfixning förkortas med några månader meddelar innebandyförbundet. Ådalens IF får också tillbaka en seriepoäng.

I början av mars kom beskedet från innebandyförbundet. Ådalens IF:s tränare Sebastian Freudenthal och kollegan Ilkka Peltonen i O2-Jyväskylä stängs av från all tävlingsverksamhet i ett år för matchfixning.

I en seriematch i februari ska Freudenthal ha ropat ”Duger en poäng för båda” i riktning mot O2:s bänk.

Domen överklagades och nu meddelar förbundet att avstängningarna förkortas. Freudenthal avstängning går ut i slutet av november medan Peltonen är fri att träna igen i slutet av september.

Förbundets överklagandenämnd anser att Freudenthal var den aktiva parten och den som initierade det oavgjorda resultatet. Därför är hans avstängning längre än Peltonens.

– Det är ett bra och rätt beslut att det personliga straffet förkortades. Föreningens syn på saken är fortfarande att det var fråga om en normal spelsituation, skriver Ådalens IF i ett pressmeddelande.

Båda lagen tappade till en början varsin poäng men efter det här beslutet får de tillbaka den. För Ådalens IF påverkar poängen inte placeringen i tabellen men nog för O2-Jyväskylä som nu klarar division 1-kontraktet.

Parterna har möjlighet att överklaga det här beslutet till idrottens rättskyddsnämnd.

– Föreningens styrelse ska bekanta sig med beslutet och tar sedan ställning till ytterligare åtgärder, skriver Ådalens IF.