Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Kära Los Angeles, varsågoda” – Zlatans kaxiga hälsning bekräftar övergången

Från 2018
Zlatan Ibrahimovic.
Bild: Anna Tärnhuvud / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / All Over Press

Det stod klart redan på torsdagskvällen att Zlatan Ibrahimovic gjort sitt i Manchester United. Svensken rapporterades då vara på väg till MLS-klubben LA Galaxy – och övergången bekräftas nu med en helsidesannons i storstadens största tidning.

Nästa kapitel historien om Zlatan Ibrahimovic skrivs i Los Angeles. Det bekräftar nu LA Galaxy och spelaren själv – som skickar en hälsning till storstadens invånare med en helsidesannons i tidningen Los Angeles Times.

Hälsingen – kort och gott:

– Kära Los Angeles. Varsågoda.

Det står också klart att Ibrahimovic kommer att bära nummer 9 på sitt matchställ. Dessutom lär strikern få nöja sig med en rejäl lönesänkning i och med att klubben redan utnyttjat sin kvot för spelare vars lön inte räknas till godo mot lönetaket i ligan.

Nyheten såg dagens ljus redan på torsdagskvällen då ESPN först avslöjade övergången. Både Manchester United och Ibrahimovic bekräftade snabbt att parterna rivit kontraktet.

– Även storslagna saker har ett slut och det är dags att gå vidare efter två fantastiska säsonger i Manchester United. Tack till klubben, fansen, laget, tränaren, staben och alla som har varit med mig i den här delen av min historia, skrev Zlatan på sitt Instagram-konto.

”Ett klart nerköp”

I de svenska medierna medger man att beskedet är ett bevis på att karriären närmar sig sitt slut. SVT:s Daniel Nannskog konstaterar ändå att beskedet innebär att Zlatan är mer aktuell för fotbolls-VM i sommar.

– Går man från Premier League till MLS så är det klart att det är ett nerköp. Jag tror att det handlar mycket om att han vill vara den som leder ett lag, och det gör han inte i Manchester United för tillfället, säger Nannskog.

– Jag tror någonstans att det kanske är större chans att han är med i ett VM nu när han går till Los Angeles eftersom han kommer att få spela väldigt, väldigt mycket om han är frisk, tillägger han.

"Slutet"

Aftonbladets Petra Thorén vägrar i sin tur tro att Ibrahimovic kommer att bli ett ”sorgsen Pirlo-historia”.

– Zlatan Ibrahimovic är ingen föredetting utan visioner … Han åker till USA för att leva det goda livet, men också för att bli bäst, sätta avtryck och skriva nya kapitel, skriver Thorén.

– Men oavsett om de reser en staty i Beverly Hills eller ger Zlatan Ibrahimovic en egen Hollywood-studio är det fortfarande slutet, The End, på den stora fotbollskarriären, tillägger hon.

Källor: LA Times, SVT Sport, Sportbladet.