Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Glädjande besked för Laine: Tränar igen och närmar sig snabb comeback

Från 2018
Uppdaterad 23.03.2018 20:04.
Patrik Laine.
Bildtext Patrik Laine är tillbaka i spel inom kort.
Bild: All Over Press

Upp till två veckors frånvaro var tränarens uppskattning. Några dagar efter att olyckan var framme är Patrik Laine på is igen – och han kan vara tillbaka i match snart. "När jag fick veta att det inte är något allvarligt kom en stor lättnad", säger finländaren.

Mot Los Angeles Kings tvingades Patrik Laine avbryta efter att ha blockerat ett skott. Winnipeg Jets målkung leddes in i omklädningsrummet.

Jetstränaren Paul Maurice första prognos var 4–14 dagars frånvaro. Nu verkar det som att Laine är nära den snabbaste rehabiliteringstiden.

Laine, som fortfarande har en fin chans att bli NHL:s främste målskytt i vinter, var tillbaka på is när Jets tränade i dag och klubben lade ut en video där finländaren nötte på sitt patenterade slagskott.

"Bättre än för några dagar sedan"

Jets spelar nästa match hemma mot Anaheim Ducks natten mot lördag finsk tid. Det är inte helt otänkbart att Laine är med då.

Enligt Maurice vill Laine spela. När finländaren uttalar sig om läget är han mer tillbakadragen.

– Jag vet inte. Det känns bättre än för några dagar sedan. Det är många timmar till nedsläpp och mycket kan hända. Om det tar ont är det inte smart att spela. Om det känns bra tar vi ett snack med tränaren, säger Laine.

Hans smärta har gått ner betydligt under de träningsfria dagarna.

– Nu kändes det okej. Det är svårt att säga hur det ska kännas när man inte har skridskor på sig, men det är inga problem att åka skridsko. Självklart kommer man att känna av det, men det är mindre smärta nu.

"Tog väldigt ont"

Han beskriver också skadesituationen som smärtfylld.

– Det tog väldigt ont. Jag försökte bara ta mig till bänken. Jag kan inte hjälpa laget med att åka på en fot.

– Jag har inte haft problem med vristen tidigare och vet inte hur det känns när ett ben går av. Det var många tankar som gick genom huvudet. När jag fick veta att det inte är något allvarligt kom en stor lättnad.

Och han tvekar inte på att han ska blockera skott igen.

– Det är din uppgift som spelare. Ibland tar det ont, men det gäller att ta en för laget.

Diskussion om artikeln