Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Räikkönen efter tredjeplatsen: ”Lyckligtvis hade stallkamraten tur”

Från 2018
Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel.
Bildtext Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel.
Bild: AFP / Lehtikuva

Tredjeplatsen var inte idealt men jag är nöjd med den säger Kimi Räikkönen efter säsongsöppningen i Melbourne. Finländaren tycker inte han hade speciellt mycket tur i tävlingen men det hade stallkamraten Sebastian Vettel.

Kimi Räikkönen startade som tvåa i säsongens första tävling i Australien och behöll den placeringen under den första delen av loppet.

Efter att de båda Haasförarna tvingats bryta och den virtuella säkerhetsbilen plockades in tappade finländaren en placering.

Räikkönen och Lewis Hamilton passerades av Sebastian Vettel som passade på att åka in i depån samtidigt som den virtuella säkerhetsbilen användes. Ett lyckodrag som gav tysken segern.

– Jag hade inte turen på min sida i dag men vad kan man göra. Lyckligtvis var det stallkamraten som hade tur. Den taktiken var hans bästa alternativ i det skedet av tävlingen, säger Räikkönen till STT efter tävlingen.

Kimi Räikkönen slutade trea i Melbourne.
Bild: All Over Press

"Vill alltid ha lite mer"

Dagens tredjeplats är Räikkönens första pallplacering på Albert Park sedan segern 2013.

– Man vill alltid ha lite mer. Tredjeplatsen var inte idealt men jag är nöjd med den. Farten var bra i dag men det är svårt att köra om här, säger han.

Räikkönen fick i det stora hela en bra start på säsongen. Han var tvåa i gårdagens kval och tog alltså en pallplacering i själva tävlingen. Finländarens insats har också imponerat på Lewis Hamilton.

– Kimi körde riktigt snabbt och var snabbare än Vettel under hela helgen, säger han till Sky Sports.

Diskussion om artikeln