Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Henrik Borgström fick NHL-kontrakt av Florida Panthers: ”Han är en mycket begåvad, spännande och dynamisk ung anfallare”

Från 2018
Uppdaterad 27.03.2018 08:19.
Henrik Borgström, NHL-draften 2016.
Bildtext Henrik Borgström i NHL-draften 2016.
Bild: All Over Press

Den 20-årige finländaren har skrivit på ett treårigt rookie-kontrakt. Florida reserverade Borgström med nummer 23 i draften år 2016.

Borgström har visat framfötterna i den amerikanska universitetsserien och valdes till bästa spelare i NCHC-konferensen efter att ha vunnit skytteligan där. Borgström noterades för 23+29=52 poäng på 40 matcher för University of Denver.

– Henrik är en mycket begåvad, spännande och dynamisk ung anfallare som har varit dominerande under sina två säsonger i Denver, säger vd Dave Tallon på Florda Panthers webbplats.

– Vi är ivriga över att se honom ta följande steg i utvecklingen med Panthers. Henrik förstärker ytterligare vår skickliga och unga spelarstomme som har många framgångsrika år att se fram emot, fortsätter Tallon.

Den Helsingforsbördige centern spelade för Jokerit och HIFK innan han flyttade till Nordamerika för två år sedan. I fjol spelade Borgström i Finlands JVM-lag.

Diskussion om artikeln