Hoppa till huvudinnehåll

Sport

LeBron James delar ofattbart rekord med Michael Jordan

Från 2018
LeBron James skrev ett stycke NBA-historia.
Bildtext LeBron James skrev ett stycke NBA-historia.

Cleveland Cavaliers kultspelare LeBron James gjorde 41 poäng när Cleveland besegrade Charlotte Hornets med 118–105. Det var den 866:e matchen i rad som detta NBA:s affischnamn noterades för tvåsiffriga poäng.

Det var i matchens andra quarter som James donkade in en läcker "alley-oop"-passning av J. R. Smith, och samtidigt skrev en liten bit baskethistoria. Poängen var James tionde för kvällen, som slutligen renderade i goda 41 poäng.

Tidigare är det bara legendariske Michael Jordan som klarat bedriften. Slump eller ej. men det råkar sig som så att samme Jordan äger Charlotte Hornets.

Sviten med 10+ poäng startade för James del den 6 januari 2007. Jordans motsvarande poängsvit inföll 1986–2001. Värt att notera är att sviterna enbart inbegriper matcher i grundserien, inte slutspelsmatcher.

Som jämförelse har Lauri Markkanen spelat 63 matcher den här säsongen. I 55 matcher har han noterats för minst tio poäng. Hans längsta 10+-poängsvit är 22 matcher. För tillfället är hans 10+-poängsvit bara en match lång eftersom han i matchen mot Milwaukee Bucks bara fick nio poäng. I den senaste matchen, mot Houston Rockets, noterades han för 22 poäng.

865 matcher kvar alltså...

Diskussion om artikeln