Ryssland ilsket över att inte få brittisk information om den förgiftade Julia Skripal
Ryssland anklagar Storbritannien för att bryta mot internationell lag i samband med utredningen av förgiftningsfallet i Salisbury i Storbritannien. Samtidigt rapporteras det om att ett av offren, Julia Skripal, är på bättringsvägen.
Anklagelsen gäller förgiftningen av den ryska ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia. Båda vårdas på sjukhus i Storbritannien där de befinner sig i kritiskt tillstånd.
Maria Zacharova, talesperson för det ryska utrikesministeriet, sade i dag i Moskva att Storbritannien vägrar att samarbeta med Ryssland i frågan.
Ryssland anklagar nu Storbritannien för att inte dela med sig information om brottsutredningen.
Enligt Zacharova bryter Storbritannien mot ett konsulärt avtal som ingicks med Sovjetunionen 1968. Ingen har sagt upp avtalet vilket betyder att det gäller enligt internationell lag.
Enligt avtalet ska Ryssland ha möjlighet att nå ryska medborgare som finns på brittiskt territorium och ge dem råd. Julia Skripal är rysk medborgare och därför kan man tala om brott mot avtalet, sade Zacharova.
"Ryssland vill samarbeta"
Ryssland bekräftar också sitt intresse för samarbete med Storbritannien i förgiftningsfallet.
- Vi upprepar vårt intresse för att med hjälp av uppgifter från London kunna börja arbeta med fallet, sade Maria Zacharova.
Hon talade dock om svårigheterna med att "knacka på en dörr som inte bara har stängts utan som dessutom har barrikaderats på andra sidan".
Dottern mår bättre
Samtidigt kom under torsdagen nyheten från Salisburys distriktssjukhus: Julia Skripal är på bättringsvägen.
- Det är med glädje jag kan rapportera en förbättring av Julia Skripals tillstånd. Hon har reagerat bra på den vård hon fått men hon får fortsättningsvis specialistvård dygnet runt, säger sjukhuschefen Christine Blanchard.
Hennes tillstånd är inte längre kritiskt. Fadern Sergejs hälsa är oförändrad.
Diplomatisk kris och massutvisning av ryska diplomater
Förgiftningsfallet i Storbritannien har lett till en diplomatisk kris.
Storbritannien och dess allierade anklagar Ryssland för att ha stå bakom förgiftningen.
Flera länder i Europa och Nordamerika har utvisat ryska diplomater i protest mot Ryssland och för att visa sitt stöd för Storbritannien.
USA utvisar 60 ryska diplomater och stänger det ryska konsulatet i Seattle. Flera EU-länder utvisar ryska diplomater, däribland Finland som utvisar en diplomat. Också Nato har vidtagit motsvarande åtgärder i fråga om ryska Natodiplomater.
Ryssland har meddelat att man kommer att svara med samma mynt. Beskedet om lämpliga motåtgärder kommer inom kort, sade det ryska utrikesministeriets talesperson Maria Zacharova i dag.
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har sagt att Europa inte agerar självständigt utan agerar under hot från USA.
Nervgiftattacken mot Skripal och diplomatkriget som följde - detta har hänt
Se tidslinjen över händelserna efter giftattacken den 4 mars