Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Henrik Borgström debuterade i NHL: ”Jag var ganska nervös”

Från 2018
Uppdaterad 30.03.2018 08:34.
Henrik Borgström.
Bildtext Borgström draftades av Florida med nummer 23 år 2016.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

20-årige Henrik Borgström tillbringade 13 minuter på isen då han gjorde sin första NHL-match för Florida Panthers. Borgström spelade som center i den tredje kedjan.

Borgström har den här säsongen imponerat i den amerikanska universitetsserien och i natt blev det dags för debuten i NHL och Florida Panthers.

Matchen slutade i en 2–3-förlängninsförlust mot Ottawa Senators vilket lämnade en bitter bismak i den annars stora dagen för Borgström.

– En fantastisk erfarenhet. Jag var ganska nervös före matchen men efter det första bytet lättade det. Tyvärr förlorade vi vilket svider, men vi spelar i Boston om två dagar och det blir säkert coolt, sade Borgström i en intervju på lagets twitterkonto.

Den unge helsingforsaren spelade lite under 13 minuter i sin debutmatch och sköt två gånger mot mål. Borgström som spelade som center i den tredje kedjan tillsammans med Denis Malgin och Frank Vatrano fick också en minut istid i powerplay.

Ottawas Jan-Gabriel Pageau stod för det matchvinnande 3–2-målet då han sköt in en straff 16 sekunder före slutet av förlängningen.

Floridas Aleksander Barkov spelade 21 minuter och sköt tre gånger mot mål men noterades inte för några poäng.

Med sex matcher kvar av grundserien ligger Florida tre poäng under playoffstrecket.

Diskussion om artikeln