Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelona ytterst nära säsongens första förlust – rekordjakten fortsätter efter Messis sena mål

Från 2018
FC Barcelona firar med Lionel Messi.
Bildtext Barcelona har spelat 37 matcher i följd utan förlust i den spanska ligan.

Lionel Messi såg till att Barcelonas jakt på alla tiders förlustfria svit i La Liga fortsätter. Sevillas 2–0-ledning smalt i slutminuterna.

Innan bortamatchen mot Sevilla hade FC Barcelona vunnit 22 och spelat 7 oavgjorda matcher i den spanska fotbollsligan den här säsongen. Förluster? – Inte en enda.

Men mot tabellsexan Sevilla såg det länge ut som om katalanerna skulle kamma noll. Franco Vazquez och Luis Muriel hade fört Sevilla upp i en 2–0-ledning och hemmalaget var dessutom riktigt nära en tredje fullträff.

Barcelonas stjärnor Luis Suarez och Lionel Messi räddade ändå poäng åt Barca med två snabba mål i slutminuterna.

Suarez reducerade i den 88:e minuten och Messi som hade inlett matchen på avbytarbänken smällde in kvitteringen bara en minut senare. Matchen slutade 2–2.

Messi har lidit av lårkrämpor och det var oklart om han alls skulle spela. Han hoppade ändå in i matchen i den 58:e minuten, en stund efter att Sevilla gjort 2–0.

Argentinaren toppar skytteligan med 26 mål. Suarez och Cristiano Ronaldo är på andra plats med 22 fullträffar var.

Jagar historia

Barcelona toppar La Liga-tabellen med tolv poängs marginal till tvåan Atletico Madrid som har spelat en match mindre.

Barca har som sagt inte förlorat en enda match den här säsongen och då man räknar med de sju raka segrarna som laget avslutade förra säsongen med så är det förlustfria sviten redan 37 matcher lång.

Det här betyder att Barcelona nu är bara en match från att tangera Real Sociedads La Liga-rekord på 38 raka matcher utan nederlag. Real Sociedads historiska svit är från åren 1978–1980.

Barcelonas följande match i den spanska ligan är om en vecka på lördagen då laget drabbar samman med Leganes som ligger på 13:e plats i serietabellen.

Innan det drabbar de samman med AS Roma i det första Champions League-kvartsfinalmötet på onsdagen.

Diskussion om artikeln