Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

En person drunknade i Tasträsk – så här förlöpte påskhelgen i Östnyland

Från 2018
Uppdaterad 03.04.2018 07:22.
Karta över Tasträsk och Söderkulla
Bild: Yle

En person hittades död i Tasträsk i Sibbo tidigt på påsksöndagen. Dessutom krockade en lastbil med en personbil på riksväg 7 i Lovisa på skärtorsdagskvällen.

Ungefär klockan 7.30 på söndagen fick räddningsverket ett larm från Tasträsk i Sibbo. Enligt MTV hade en förbipasserande sett saker som låg på badstrandens brygga och kläder i vaken.

Det handlar om en allmän badstrand med vak för vinterbad. Räddningsverket tog upp personen ur vaken och försökte återuppliva hen.

Överkonstapel Jari Tuomola från polisen i Östra Nyland har bekräftat för MTV att personen är död. Polisen vill inte bekräfta den drunknades kön eller ålder.

Lastbil körde in i personbil med släckta lampor

En trafikolycka ägde rum strax innan klockan 20 på skärtorsdagskvällen, då en lastbil körde in i personbilen framför på riksväg 7 i Lovisa.

Lastbilschauffören lade märke till bilen ungefär 500 meter från olycksplatsen. Enligt lastbilschauffören var personbilens lampor släckta, vilket gjorde att chauffören inte kunde bedöma personbilens hastighet i mörkret.

Strax efter att lastbilschauffören hade noterat personbilen tittade chauffören på sin gps som hade fallit på golvet.

När lastbilschauffören tittade upp igen hade hen kommit i kapp personbilen. Trots en snabb väjningsmanöver körde lastbilen in i personbilen, så att lastbilens högra framända kolliderade med personbilen.

Personbilisten fick bara ytliga skråmor i olyckan. Varken lastbilschauffören eller personbilisten hade druckit alkohol, men personbilisten misstänks ha använt rusmedel.

Man körde in i träd på bibliotekets parkeringsplats

Vid 16-tiden på långfredagen fick polisen larm om att en personbil hade kört in i ett träd på parkeringsområdet intill Borgå huvudbibliotek.

En man som verkade berusad hade lämnat platsen. Den förvirrade mannen hade dessutom bett förbipasserande om hjälp med att beställa en bärgningsbil.

Polisen fick tag på mannen i närheten av hans hem. Han medgav att han hade gjort sig skyldig till ett ”mindre parkeringsfel” och att bilen då hade åkt in i trädet.

Mannen blåste 2,17 promille i polisens alkometer och fördes till sjukhuset för blodprover. Efter det fick han åka till häktet. Polisen tog hand om mannens körkort.

Under påskhelgen har polisen också haffat misstänkta rattfyllerister bland annat i Mörskom, i Lovisa och i Borgå. Dessutom inträffade flera mindre trafikolyckor i Borgå och Sibbo på annandag påsk.

Artikeln uppdaterad 3.4.2018 kl. 7:20. Vinterbadare ändrades till person eftersom det är oklart om den drunknade var vinterbadare.