Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lehtimäki tvärvände – tar över efter Kojonkoski: "Det är en hedersuppgift"

Från 2018
Uppdaterad 03.04.2018 21:39.
Mika Lehtimäki.
Bildtext Mika Lehtimäki.
Bild: Lehtikuva

Mika Lehtimäki hade redan dragit tillbaka sin ansökan. Efter diskussioner med många personer inom den finländska elitidrotten tänkte han om och får toppjobbet som Mika Kojonkoskis efterträdare i olympiska kommittén.

Med tanke på vad som har rapporterats runt valet av ny chef för toppidrottsenheten vid Finlands olympiska kommitté blev det ett skrällnamn som blir Mika Kojonkoskis efterträdare.

Mika Lehtimäki hade redan meddelat att han hade tagit tillbaka sin ansökan. När olympiska kommittén i kväll berättade vem som får jobbet var det ändå Lehtimäki som stod där.

– Vi ville ha en person med en tydlig bekgrund inom elitidrotten och som dessutom uppskattas. Vi hade flera bra kandidater. Det som talade för valet av Mika Lehtimäki var hans långa erfarenhet inom elitidrotten, säger kommitténs styrelseordförande Timo Ritakallio i ett pressmeddelande.

Fyraårigt kontrakt

Totalt hade 47 stycken sökt jobbet och olympiska kommitténs styrelse fattade beslutet. Lehtimäkis kontrakt är fyraårigt.

Lehtimäki har tidigare arbetat inom toppidrottsenheten och även på andra poster i Idrottsfinland – bland annat inom fotboll och ishockey.

– Jag ska hjälpa individuella idrottare, lag och tränare att nå framgång. Som chef ska jag skapa förutsättningarna för det. Här är vi långt efter internationellt.

– Jag har under de senaste dagarna kontaktats av många professionella inom idrotten. Efter många diskussioner blev jag övertygad om att tänka om. Det är en hedersuppgift att få chans att hjälpa till i den här rollen.

Diskussion om artikeln