Hoppa till huvudinnehåll

Arkivet

Tv-humor från förr - vad vill du se mer av?

Från 2018
Uppdaterad 20.04.2018 12:53.
collage av humorprogram på svenska i finlandssvensk tv.

Kan humor skriven för över 40 år sen kittla fram ett skratt? Roas du av jakten på kändisskap i ett pre-some-Norden? Det finns en hel del roligheter i Yles tv-arkiv. Och nu är det din tur att visa vad du gillar - du har tre röster att fördela!

Kryddhulta, Skämt å sido, Reservtanken, Fyra sånger från Finland och Kent från Jakobstad. Ringer det en klocka? Minns du programmen?

Här under kan du titta på inledningen till var en av produktionerna. Klippen är ett par minuter långa.

Under videoklippen hittar du en omröstning där du kan rösta på de tre alternativ du gillar bäst.

Sedan är det bara att kruxa för onsdagen den 25 april i kalendern och hålla tummarna för din favorit. Då publiceras det program som fått flest röster i sin helhet och med alla delar.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Röstningen pågår mellan fredag 13.4 och söndag 22.4 och det program som fått flest röster publiceras onsdagen den 25 april på Yle Arenan.

Men även de program som kommer på andra och tredje plats kommer att visas. Till valborg publiceras tvåan i omröstningen och till midsommar trean.

Omröstningen är öppen så det går att följa med vilket alternativ som leder och vilket som slutligen går som segrare över mållinjen.

tv-humor-personligheter på bild.

Projektet arkivdrama pågår under flera år och har du förslag på humorprogram eller andra dramaproduktioner som du gärna återser så kan du använda kommentarsfältet för förslag.

Endast de produktioner där Yle är med omfattas av avtalet och i vissa program kan det finnas andra typer av begränsningar eller rättighetsfrågor som gör en publicering inom ramen av avtalet svår eller omöjlig.

Kom gärna med förslag så kan vi beakta dem i de fall det är möjligt!

Och vill du titta på aktuell humor kan du se på Detta om detta på Yle Arenan. Med Stan Saanila och André Wickström.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln