Hoppa till huvudinnehåll

Sport

OS-guldmedaljör kritade på för Jaro – de Bona fortsätter i EIF

Från 2018
Uppdaterad 04.04.2018 14:42.
Darvin Chavez och Felix de Bona.
Bildtext Darvin Chavez och Felix de Bona.
Bild: AOP / Yle

Den 28-årige vänsterbacken Darvin Chavez har tecknat ett ettårskontrakt med Jaro. Han har skördat sina största framgångar på landslagsnivå och vann OS-guld år 2012. EIF:s målspruta Felix de Bona återvänder däremot till Ekenäs IF. Förra säsongen delade de Bona och Kalle Multanen på skytteligasegern i division 1.

Chavez har hållit till i Mexiko under hela sin seniorkarriär och har under de senaste åren representerat C.F. Monterrey. Sedan februari har han tränat med Jaro.

Chavez ingick i det mexikanska Copa America-laget år 2011 och var med om att vinna OS-guld året därpå. I finalen besegrade Mexiko ett namnstarkt Brasilien med 2–1. I det brasilianska laget spelade stjärnor som Neymar, Marcelo och Thiago Silva från start.

– Båda parter är nöjda över att kontraktet är klart. Både föreningen och spelaren väntar sig mycket av samarbetet, sade Jaros verkställande direktör Fredrik Haga på klubbens webbplats.

Jaro inleder säsongen den 28 april med en bortamatch mot Klubi 04.

14 mål

Felix de Bona återvänder till Ekenäs och Finland den 10 april och inleder träningarna två dagar senare. Förra säsongen blev det 14 mål som räckte till en delad förstaplats i skytteligan.

– Vi är mycket glada för att Felix vill fortsätta med oss. Med detta kontrakt är laget även färdigbyggt, sade lagets manager Peter Haglund på EIF:s webbplats.

De Bona är 25 år gammal och född i Brasilien. Han har spelat en säsong i EIF.

EIF:s säsong inleds den 28 april med en hemmamatch mot FC KTP.

Artikel uppdaterad klockan 14.30 med information om att de Bona spelar i EIF.

Diskussion om artikeln