Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

IF Raseborg tar sitt samhälleliga ansvar och aktiverar soffpotatisarna

Från 2018
Löpning
Bildtext Den som deltar i motionskampanjen motionerar 15 kvällar under sommaren.
Bild: Lev Dolgachov

IF Raseborg går nu in för att aktivera soffpotatisar och andra som slarvar med motionen. I sommar satsar föreningen på både en motionskampanj för vuxna och en lite annorlunda sportdag för barn.

- Det pratas allt mer om att idrottsföreningsföreningarna ska ta ett större samhälleligt ansvar. Det här är en del av det, säger verksamhetsledare Glenn Lignell.

- Vi vill gärna vara en aktör som erbjuder ett så brett utbud som möjligt. Det här är en del av den helheten.

Motionsträffar under sommarkvällar

Sommarmotion, som motionskampanjen heter, erbjuder möjlighet att röra på sig under 15 sommarkvällar under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

- Vi har då två olika paket att erbjuda: ett i Ekenäs och ett i Karis. Tisdagar i Karis och torsdagar i Ekenäs.

- Som ledare fungerar lokala gymföretagare och också föreningens tränare och idrottare. Där finns ett ganska mångsidigt utbud.

- Man kan komma med och motionera under förhoppningsvis varma och fina sommarkvällar.

Glenn Lignell
Bildtext Verksamhetsledare Glenn Lignell.

Hurdana slags människor får delta i motionskampanjen?

- Alla är välkomna. Man behöver inte ha någon idrottsbakgrund och man behöver inte heller vara aktiv inom föreningen. Vem som helst är välkommen, uppmuntrar Lignell.

Den första träffen blir den 8.5 i Karis och 17.5 i Ekenäs.

Barnen i fokus en dag i juni

För att också aktivera barnen arrangerar IF Raseborg en lite annorlunda sportdag med väldigt varierande grenar och program på Centrumplan i Ekenäs den 7 juni.

Med inspiration av Paavo Nurmi-games har IF Raseborg planerat in hoppslott, gladiatorbanor, jungle run, sumobrottning, frisbeegolf, slangstafett, smidighetsbanor och vanlig friidrott som barnen kan pröva på.

För att lyckas bygga upp ett så mångsidigt program som möjligt samarbetar IF Raseborg med andra föreningar, företagare och andra aktörer.

Diskussion om artikeln