Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kärpät slog HIFK i Helsingfors efter magnifik vändning – kvitterade matchserien

Från 2018
Miska Humaloja firar mål.
Bildtext Miska Humaloja matchhjälte för Kärpät.
Bild: Tomi Natri/All Over Press

3–1 blev 3–4 på 20 minuter – och det står nu 1–1 i matcher mellan HIFK och Kärpät i semifinalsserien i ishockeyligan. Det var till slut Miska Humaloja som frälste Uleåborgstruppen i förlängningen – efter att supertalangerna Miro Heiskanen och Kristian Vesalainen visat framfötterna.

Helsingforskamraterna stod för en jätteinsats i semifinalsseriens första möte borta i Uleåborg och såg länge ut att upprepa bragden framför en högljudd hemmapublik.

Vid den andra periodpausen stod det 3–1 till HIFK – efter mål av Miro Heiskanen, Erik Thorell och Oliwer Kaski. Kristian Vesalainen stod i sin tur för Kärpäts enda mål under de första 40 minuterna.

Men det var Kärpät som var skarpare i den tredje perioden. Lasse Kukkonen reducerade matchen till 2–3 i den andra spelminuten och Julius Junttila kvitterade matchen åtta minuter senare med ett fantastiskt solomål.

I förlängningen ångade Kärpät på – och Miska Humaloja smällde in det avgörande målet före förlängningen ens hunnit bli två minuter gammal.

"Krävdes en hel del tur"

I Kärpätlägret medger man att pucken studsade rätt på torsdagskvällen.

– Man måste vara tacksam. Det krävs en hel del tur att slå ett lag som HIFK i ett sådant här läge. Vi klarade av att repa oss och vi har ännu mycket jobb framför oss, säger Kärpätlotsen Mikko Manner i Ruutus intervju efter matchen.

– Kärpät var bättre i dag. De tog över matchen i den tredje perioden. Vi klarade inte av att svara, analyserar i sin tur HIFK:s tränaren Ari-Pekka Selin.

Resultat, ishockeyligan:

HIFK – Kärpät 3–4 (1–0, 2–1, 0–2, 0–1)
04.51 1–0 Heiskanen (Malinen, Sopanen)
20.25 1–1 Vesalainen (Koivisto, Leskinen) pp
31.11 2–1 Thorell (Rask, Tyrväinen) pp
36.45 3–1 Kaski (Malinen, Eronen) pp
41.03 3–2 Kukkonen (Mäenalanen, Vesalainen)
49.44 3–3 Junttila
61.43 3–4 Humaloja (Koivisto)

Diskussion om artikeln