Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Från kompisgäng till utmanare i trean – Pargaslaget SC Wolves vill utmana de etablerade Åbolandsklubbarna

Från 2018
Uppdaterad 06.04.2018 13:25.
Daniel Lindqvist.
Bild: Linus Hoffman / Yle

Den 15 juni är det dags för det första Pargasderbyt i herrfotboll på flera år. Då kommer Pargas IF nämligen att få möta nykomlingarna i division tre, SC Wolves, som på bara fem år tagit sig upp till finrummet, som Daniel Lindqvist kallar det. Vi är här för att blanda oss i leken, säger han.

SC Wolves är en tolv år gammal förening, men fotbollsavdelningen har bara existerat i fem år. Då grundades laget som ett kompisgäng – som visade sig vara framgångsrikt.

Säsongen 2018 spelar laget i division tre för första gången i klubbhistorien.

Daniel Lindqvist har varit med från början och fungerar nu dessutom som medieansvarig för laget. Han förväntar sig att laget ska kunna utmana de mer etablerade lagen, inte minst eftersom SC Wolves gjorde slarvsylta av sina motståndare i division fyra för ett år sedan.

- I fyran gick vi utan förluster förra säsongen så då kan man förvänta sig att också klara sig i trean, konstaterar han för Yle Åboland.

I trean ställs Wolves mot bland andra Åbo IFK, Pargas IF och FC Boda. Lindqvist menar att det nya Pargaslaget inte tänker ge något gratis åt de andra åboländska klubbarna.

- ÅIFK, PIF och Boda är alla lag som har långa anor och är vana med att spela på högre nivå än vi. Nu har vi ändå bestämt oss för att blanda oss i leken, säger han.

Derbydags i Pargas

Wolves spelade tidigare sina hemmamatcher i Björkhagen, men flyttar nu till Pajbacka.

- Där är faciliteterna i skick, konstaterar Lindqvist.

I fotbollsligan slog man inför säsongen fast att lagen inte längre får skjuta upp sina hemmamatcher på grund av väder eller att planen inte är i skick, men i trean gäller inte samma regler. Tursamt nog, konstaterar Lindqvist.

- Tack och lov får vi skjuta upp våra hemmamatcher. Det finns vissa lag som bara bytt ort, men vi vill spela våra matcher hemma, säger Lindqvist och berättar att det redan står klart att säsongens inplanerade hemmaöppning inte kommer att bli av.

- Vår hemmapremiär den 4 maj kommer nog inte att gå av stapeln där. Det är inte fysiskt möjligt att få planen i skick så snabbt. Det betyder att vi får ganska många bortamatcher på raken, konstaterar Lindqvist.

Inkast under ett fotbollsderby mellan Pargas IF:s och ÅIFK:s damer i juni 2017.
Bildtext Pajbacka i Pargas.
Bild: Yle/Linus Hoffman

Men den 15 juni smäller det. Då möts de två Pargaslagen för första gången. Lindqvist förväntar sig en spännande match mot den ”kära lokalkonkurrenten”.

- Derbyna på Pajbacka är nog säsongens viktigaste matcher. Nog ska vi få hela Pargas att rymmas i publiken om så krävs, säger han.

Radio Vega Åboland

11:38

Diskussion om artikeln