Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Fiskets hus i Vasa tar form – målet är att öppna nästa år

Från 2018
Skiss på Fiskets hus i Vasa.
Bildtext Skiss på Fiskets hus i Vasa.
Bild: Fiskets hus

Allt börjar falla på plats vad gäller Fiskets hus som ska byggas vid Fiskstranden i Vasa. Kockarna har valts och det är också klart att Österbottens fiskarförbund öppnar en servicepunkt i huset.

För ett par år sen vann konceptet Fiskets hus den tävling som gällde förnyandet av Fiskstranden i Vasa.

Finslipningen av husets ritningar har pågått under hösten och vintern i samråd med Vasa stad. De slutliga offertrundorna med entreprenörerna pågår just nu.

Tre kockar

Nu har man slagit fast att restaurangen kommer att drivas av kocktrion Mattias Åhman, Michael Björklund och Simon Selin.

- Jag vill satsa på Österbotten och den österbottniska matkulturen, säger Mattias Åhman.

Simon Selin flyttar från Helsingfors och restaurang Kuu till Vasa. Mattias Åhman har arbetat i Göteborg under en längre tid och vann titeln Årets Kock i Finland år 2017.

- Jag är glad över att jag fick med mig de här två väldigt talangfulla kockarna till Fiskets Hus, säger å sin sida Michael Björklund.

Österbottens fiskarförbund flyttar in

Restaurangen kommer att fokusera på närproducerade råvaror. Husets fiskdisk kommer att drivas av Isabella Asplund som äger Köttdisken i Malax.

Österbottens fiskarförbund har också en plats i huset. De flyttar sitt kontor dit och öppnar en servicepunkt som hjälper till i frågor som berör fiskerinäring och fiskande.

Målet är att Fiskets hus kan öppna under 2019.

Diskussion om artikeln