Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wahlström försvarade sin titel – vann efter domarröster

Från 2018
Uppdaterad 07.04.2018 09:42.
Eva Wahlström sträcker händerna i luften.
Bildtext Eva Wahlström vann jämn fajt.
Bild: Lehtikuva

Eva Wahlström är fortsättningsvis världsmästare. På fredagskvällen försvarade hon WBC-bältet i superfjädervikt i en tuff match mot Melissa St. Vil.

Eva Wahlström blev världsmästare för drygt tre år sedan och har efter det framgångsrikt försvarat sin titel. I går kväll fick även Melissa St. Vil lämna ringen tomhänt.

St. Vil som är WBC-förbundets första utmanare till världsmästartiteln bjöd ändå upp till en ordentlig kamp. Wahlström var betydligt bättre under den första halvan av matchen men sedan kom St. Vil tillbaka och fick in några tunga träffar.

Efter tio ronder dömde två av domarna Wahlström som segrare med poängen 97–93 och 96–94 medan den tredje ansåg att matchen slutade oavgjort 95–95.

– Jag tycker att jag har bevisat att jag är absolut bäst. Matchen gick nästan precis som jag hade tänkt mig, säger Wahlström efter segern.

Eva Wahlström boxas mot Melissa St. Vil
Bildtext Wahlström besegrade St. Vil efter domarröster.
Bild: Lehtikuva

Kandidatexamen väntar

Det här var Wahlströms 22:a seger i proffskarriären. Karriären kommer att fortsätta även efter den här matchen även om studierna nu kommer att ta upp majoriteten av tiden.

– Jag tror att jag måste hitta på något annat inom boxningen. Kanske så småningom byta serie. Det kan bli aktuellt med en titelmatch utomlands innan sommaren.

– Jag ska också satsa på mina studier nu, jag får min kandidatexamen i maj. Jag behöver lite paus, det har varit långa och tunga förberedelser inför den här matchen, säger hon.

I fredagens andra huvudmatch förlorade Niklas Räsänen mot Dayron Lester efter teknisk knockout i den åttonde ronden.

Diskussion om artikeln