Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Raanta förlängde med Arizona: ”Har haft ett stort leende på läpparna”

Från 2018
Antti Raanta dricker vatten.
Bildtext Antti Raanta stannar i Arizona.
Bild: Gerry Angus/Icon Sportswire/All Over Press

Antti Raanta kommer att fortsätta spela NHL-ishockey för Arizona Coyotes under de tre kommande säsongerna. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Raanta.

Efter några säsonger som andremålvakt fick Antti Raanta den här säsongen sin stora chans att spela första fiol då han flyttade till Arizona Coyotes.

Efter en tung höst med skadeproblem har Raanta varit lysande och hört till de absolut bästa målvakterna i ligan. I Arizona är man också nöjda med finländarens säsong och nu belönas han med ett nytt treårigt kontrakt.

Kontraktet uppges vara värt 4,25 miljoner dollar per säsong.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Planen var att visa att jag är en målvakt som kan vinna matcher. Jag har haft ett stort leende på läpparna i sex timmar sedan allt blev klart. Jag kan knappt vänta på nästa säsong, säger Raanta på klubbens webbplats.

Den Raumobördige målvakten har spelat 46 matcher den här säsongen och hans räddningsprocent ligger på 93,0. Det är tredjebäst i ligan efter Marc-Andre Fleury och Carter Hutton.

– Det var frustrerande i början av säsongen med skador men då man får några vinster så blir självförtroendet bra. Den här säsongen fick jag chansen att spela många matcher och det har varit fantastiskt, säger han.

Arizona har en match kvar att spela den här säsongen. Under natten till söndag möter man Anaheim på hemmaplan.