Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Veritas vill inte längre bygga kontor vid Idrottsparken

Från 2018
Ingången till Samppalinna sommarteater i Åbo en snöig, solig dag.
Bild: Yle/Linus Hoffman

Försäkringsbolaget Veritas meddelar att det drar tillbaka sin ansökan om att få köpa tomten på adressen Paavo Nurmis allé 3. Planen var att bygga nya lokaler för bolagets huvudkontorsfunktioner på tomten.

Veritas har redan en tid sökt efter nya lokaler och ansökte i februari om att få köpa tomten. Förutsättningen för tomtköpet har varit en planeändring gällande användningsändamålet.

Enligt ett pressmeddelande från Veritas har bolagets mål varit att genom normal planläggningsprocess anpassa byggandet och byggnaden till den omgivande miljön så att grannarnas önskemål och omgivningens krav beaktas så bra som möjligt.

Vi har velat försäkra oss om att vi på det här sättet kan genomföra projektet i snabb tidtabell. Behandlingen av vår ansökan och diskussionen som väckts runt den ger anledning att anta att det skulle ha funnits osäkerhetsmoment gällande planändringen och dess tidtabell, även om Åbo stad skulle ha beslutat att sälja tomten åt Veritas, meddelar bolaget.

– Vi behöver fortfarande nya utrymmen och söker nu en annorlunda lösning, säger bolagets verkställande direktör Carl Pettersson.

Ingången till Samppalinna sommarteater i Åbo en solig vinterdag då snön gnistrar.
Bild: Linus Hoffman / Yle

Enligt Veritas har Åbo stad förbundit sig till att fortsätta samarbetet för att säkerställa att utrymmesprojektet går vidare och det gemensamma målet är att finna en lösning i Åbo som fyller Veritas behov för ett nytt huvudkontor.

Staden kommer vid behov att stöda Veritas huvudkontorsprojekt så att bolaget kan framskrida med det så smidigt som möjligt, konstaterar biträdande stadsdirektör Jarkko Virtanen.

Diskussion om artikeln