Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bittra förlusten mot Frankrike avgjorde – Finland missar U19-EM

Från 2018
Marianne Miettinen.
Bildtext Förbundskaptenen Marianne Miettinen och lagkaptenen Saara Lappalainen avslutade kvalturneringen med att slå Azerbajdzjan.
Bild: Lehtikuva

Finlands U19-landslag avslutade EM-kvalturneringen med ett mindre målkalas, men det räckte inte. Den tunga uddamålsförlusten mot Frankrike fällde Finland i jakten på en slutspelsplats.

I lördags gick Finlands flicklandslag på ett riktigt tungt bakslag i EM-kvalturneringen på hemmaplan. Frankrike vände ett underläge och avgjorde sent via Amelie Delabres nickmål.

Då konstaterade förbundskaptenen Marianne Miettinen att det var ett besviket och ledset lag som gick av planen.

Förlusten innebar att Finlands hopp om att avancera till sommarens U19-EM från fyrlagsgruppen försvårades betänkligt.

Belgien var tvunget att knipa full pott mot Frankrike i dagens avslutning samtidigt som Finland skulle slå Azerbajdzjan.

Finland tvåa i gruppen

Finland skötte sitt med den äran. Efter två mål av Jutta Rantala och ett var av Nea Nyrhinen och Emma Peuhkurinen blev det blåvit seger med 4–0 i Myrbacka.

Men det räckte inte. Finland slutade tvåa i kvalgruppen efter att Frankrike ordnade sin tredje raka seger. Fransyskorna slog Belgien med 1–0 i dag.

Frankrike blir därmed ett av landslagen som spelar i sommarens U19-EM i Schweiz. I det sista skedet av kvalspelet fanns det sju grupper och de sju vinnarna gör Schweiz sällskap i slutspelet.

Italien, Danmark, Nederländerna, Spanien och Tyskland är också klara för EM.

Diskussion om artikeln