Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Pojkarna spelar på hösten, männen spelar på våren" – Patrik Laine har pantat på storformen till slutspelet

Från 2018
Uppdaterad 12.04.2018 08:32.
Patrik Laine firar ett mål i NHL.
Bildtext Laine nätade i slutspelsdebuten.
Bild: AFP / Lehtikuva

Patrik Laine gjorde bara ett mål på de sista tio grundseriematcherna i NHL, men när slutspelet väl körde igång tonåringen rätt direkt. Det är inte så stor skillnad om man sätter en balja i någon match i början av april, det är dessa matcher som gäller, sade Laine till Yle.

Laines första fullträff kom vid ett prekärt läge för hemmalaget. Bara minuten tidigare hade Minnesota Wild fullbordat en vändning från 0–1 till 2–1 med Mikael Granland och Koivu i biroller.

Laine snappade upp pucken på blåa linjen och pricksköt in 2–2-målet för Jets. Att han med fullträffen blev seriens yngsta finländske slutspelsmålskytt någonsin hade gått Tammerforssonen förbi.

– Ahaa, det är väl roligt att skriva historia. Det var skönt att sätta en fullträff direkt i första matchen i slutspelet, sade Laine till Yle i Winnipeg.

Laine gjorde ingen kanonmatch i 3–2-segern över Minnesota, men plockade fram sitt spetskunnande vid exakt rätt läge när hans lag behövde det som mest.

– Jag har tidigare sagt att jag pantat på målen till slutspelet, att det kommer att lossna i de riktigt stora matcherna. Det är inte så stor skillnad om man nätar runt den fjärde april, det är nu det gäller. Pojkarna spelar på hösten medan männen spelar på våren, sade Laine med ett grin.

Winnipeg har drabbats av en rejäl slutspelsfeber och hela hallen höll låda från uppvärmningen fram till slutsummern.

– Visst är det lite annorlunda än vårkänslorna i Hakamestähallen (i Tammerfors, red. anm.). Hur mycket man än sett videon av det här är det något helt annat att uppleva det på ort och ställe. Det är långt ifrån en vanlig grundseriematch i november, beskrev Laine.

Följande match i Manitoba spelas på fredag. Fyra segrar krävs för avancemang.

Diskussion om artikeln