Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KuPS egyptier fick grönt ljus – kan debutera i Helsingfors i helgen

Från 2018
Egyptens landslag i fotboll uppställda för fotografering.
Bildtext Egyptens landslag i fotboll uppställda för fotografering, längst till höger Said och Mohamed Salah.
Bild: imago/Geisser/ All Over Press

Många höjde på ögonbrynen när KuPS offentliggjorde värvningen av den egyptiska landslagsmannen Abdalla El Said från Al Ahly. Spelaren anlände till Kuopio i tisdags direkt från sin semester i Frankrike och när formaliteterna nu är lösta kan den 32-årige mittfältaren göra ligadebut på söndag i Tölö.

Kontraktet mellan KuPS och El Said sträcker sig till sommaren. Det eyptiska landslaget spelar sin första match vid VM i Ryssland den 15 juni och tanken är att El Said skall vara med då.

Själva kontraktet handlar enligt KuPS webbplats om ett gratis lån, och hur El Said klarar sig i det finska ligatempot får fotbolls-Finland eventuellt en indikation på redan inkommande helg.

Tammerfors-laget Ilves spelar sin hemmamatch mot KuPS på reservplanens reservplan, vilket betyder att ligamötet går av stapeln på Tölö fotbollsstadion.

El Said har tidigare fungerat som kapten för Egyptens landslag och spelade bland annat fram till ett mål av Liverpool-stjärnan Mohamed Salah när landslaget senast var samlat i mars.

Under den egyptiska ligasäsongen gjorde El Said tio mål och spelade fram till elva på 21 matcher.

Han har senast spelat en tävlingsmatch med sitt klubblag den 16 februari.