Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Galen stämning när Haula blev Vegas hjälte: "Aldrig varit med om något större"

Från 2018
Programmet är inte längre tillgängligt
NHL: Erik Haula viimeistelee voittomaalin Vegas Golden Knightsille - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Efter nästan fem perioder tryckte Erik Haula igång partyt i Las Vegas. Avgörandet i förlängningen är NHL-nykomlingens tyngsta mål någonsin. ”Det här är en av de bästa känslorna i idrott”, säger Haula.

Vegas Golden Knights har tagit en hel hockeyvärld på sängen hela vintern. Efter en strålande grundserie har laget klivit in i klubbens första slutspel den här veckan.

På andra sidan två nervdallrande segrar har Golden Knights skaffat sig ett kalasläge mot Los Angeles Kings. Tacka en finländare för det.

NHL-supportrarna i Las Vegas fick för första gången känna på förlängningsdramatik i den andra matchen mot Kings. Efter nästan fem perioders spel kom avgörandet. Med 95.22 på klockan trixade Erik Haula in 2–1.

Den galna stämningen efter fullträffen var påtaglig.

– Helt fantastiskt. Jag har aldrig varit med om något större än det målet. Men vilken match det här var. Kings har ett riktigt starkt lag, det krävdes vårt yttersta för att vinna det här, säger han till NBC.

Nästan en timme utan mål

På en presskonferens utvecklar han resonemanget.

– Det här är en av de bästa känslorna i idrott. Att få avgöra en lång match på det här sättet. Det är väldigt skönt att vinna.

– Jag tror att det här är mitt första förlängningsmål och är glad att det kom nu. Jag fick en bra passning, hade hög fart, gick på mål och hittade en lucka.

Erik Haula, Vegas Golden Knights, firar.
Bildtext Erik Haula blev hjälte i Las Vegas.
Bild: All Over Press

Lagen hade nästan spelat en timme effektiv hockeytid utan mål innan Haula avgjorde närmare midnatt lokal tid. Kings kvitterade i slutminuterna av den andra perioden.

– Vi fortsatte bara att spela vårt spel och det poängterade vi i omklädningsrummet. Vi genomförde vår matchplan.

Fick till slut hål på Quick

Haulas fullträff innebar också att Golden Knights fick hål på Jonathan Quick. Quick har tagit två Stanley Cup-titlar med Kings och visade sin kapacitet i match två.

Amerikanen räddade 54 skott i långköraren.

– Han är dubbel Stanley Cup-mästaren och är en strålande målvakt. Vi poängterar hela tiden att vi måste ha trafik framför honom och få honom att känna sig obekväm, säger Haula.

NHL-nykomlingen åker till Los Angeles med 2–0 i matcher i bakfickan. Match tre i serien spelas natten mot måndag finsk tid.

Video: Viasat.

Diskussion om artikeln