"Lyckad, stark, överväldigande, motiverad, laglig" - så beskriver Pentagon attacken mot Syrien
USA:s, Frankrikes och Storbritanniens attack mot en kemisk forskningsanstalt och två förvaringslager i Syrien har väckt både bestörtning och stöd världen över.
Frankrike, USA och Storbritannien säger sig ha betydande bevis på att den syriska regeringen attackerat staden Douma med kemiska vapen förra veckan, och att operationen var en bestraffning.
Länder som Kanada, Turkiet, Tyskland och Saudiarabien har uttryckt sitt stöd för attacken. Även EU och Nato har lagt sitt stöd bakom attacken.
Ryssland, Kina, Iran och Syrien har protesterat mot attacken och kallat den ett "brott mot internationell lag".
Även på hemmafronten i vissa länder har vissa politiker ifrågasatt statschefernas handlingar.
I Storbritannien har oppositionsledaren Jeremy Corbyn krävt premiärminister Theresa May på svar - han vill veta på vilka lagliga grunder beslutet att anfalla togs.
Olika versioner
Sammanlagt 105 missiler avfyrades mot Syrien. USA stod för 76 av dem, Frankrike för 12 och Storbritannien för resten.
Den ryska militären hävdar för sin del att det syriska luftvärnet stoppade 71 missiler från att nå sina mål.
Pentagons beskrivning låter helt annorlunda. Under en presskonferens på lördag eftermiddag sade generallöjtnant Kenneth McKenzie Jr att alla missiler träffade sina mål.
Pentagon säger att attacken inte lett till några offer medan rysk militär hävdar att det finns skadade. Inga ryska medborgare uppges ha skadats i attacken.
Generallöjtnant McKenzie sade under presskonferensen att det syriska luftvärnet sköt ballistiska missiler i blindo för att stoppa de ankommande missilerna.
- De sköt järn upp i luften utan riktsystem och det där järnet har landat någonstans.
McKenzie anser att det här kan ha lett till skador på civila.
Rysslands och Syriens version om händelseförloppet i Syrien har länge redan skiljt sig från USA:s och västländernas version.
Förra lördagens påstådda kemvapenattack i Douma har Ryssland kallat "fabricerad" och krävt att den utreds av internationella experter.
USA, Frankrike och Storbritannien har alla tre intygat att det inte finns några tvivel om att kemiska vapen använts och att det måste vara Syriens president Bashar al-Assad och den syriska regeringen som ligger bakom dem.
Vilka grunder skedde attacken på?
I Douma befinner sig för tillfället experter från Organisationen för förbud mot kemiska vapen där de samlar ihop prover, intervjuar vittnen och undersöker området.
Målet med utredningen är att fastställa om det faktiskt användes kemiska vapen i Douma.
Trots att utredningen pågår anser sig Frankrike, USA och Storbritannien ha haft tillräckliga bevis för att inleda en attack.
Under Pentagons presskonferens försökte reportrarna pressa försvarsministeriets informatörer på hurdana bevis de har för att kemiska vapen användes i Douma.
- Vi är säkra på att vi har tillräckligt med bevismaterial. Vi tror på vårt bevismaterial, sade det amerikanska försvarsdepartementets talesperson Dana White.
När reportrarna försökte pressa henne ytterligare svarade hon bara att mer detaljer kommer att ges senare.
Storbritanniens premiärminister Theresa May har hållit samma hårda linje visavi Syriens skuld.
- Vi hade en betydande mängd information och underrättelseuppgifter som grund för att avfyra. Det här är första gången jag har tagit ett beslut om att använda vår militär i strid, och det var inte ett enkelt beslut, sade May.
- Ingen annan grupp än den syriska militären kan ligga bakom attacken.
Den franska underrättelsetjänsten säger i sin tur att fotografier, videomaterial och vittnesmål från Douma inte efterlämnar några tvivel - kemvapenattacken i Douma var inte fabricerad.
Nationell stolthet och ordkrig
"Stark, motiverad, lyckad, laglig, överväldigande" är några ord som Pentagon använde för att beskriva attacken mot Syrien.
De 105 missiler som avfyrades mot Syrien sköts iväg från fartyg och flygplan från tre olika håll - Röda havet, Persiska viken och Östra medelhavet.
Ett forskningscenter i distriktet Barzah i Syriens huvudstad Damaskus var ett av huvudmålen som förstördes i anfallet.
Yles USA-korrespondent Bengt Östling säger att reaktionen på den amerikanska hemmaplanen har varit fylld av nationell stolthet.
- Man är överraskad över hur smärtfritt attacken förlöpte och stolt över koalitionen mellan Frankrike, Storbritannien och USA. Frankrike och Storbritannien är några av USA:s trognaste vänner så det känns bra att man har genomfört den här attacken tillsammans, tolkar Östling stämningarna i USA.
FN:s säkerhetsråd är sammankallat av Ryssland. Enligt Östling kan man förvänta sig att ordkriget mellan västländerna och Ryssland fortsätter.
Den största lättnaden kommer från att Ryssland inte svarat på attacken med militära medel - något som man var orolig för, berättar Östling.
- Det blev inget krig så nu gäller det bara att vänta och se, konstaterar Östling.