Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Ligan är tuffare än Champions League" – Guardiola spelar golf när City kan bli mästare

Från 2018
Manchester City jublar.
Bildtext Manchester City gjorde en stark insats borta mot Tottenham.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Manchester City kan säkra ligatiteln i kavaj i dag … eller i golfkläder. Pep Guardiola meddelade efter prestigesegern mot Tottenham att han inte tänker se på Manchester Uniteds match i dag. ”Det enda resultatet jag vill ha koll på är bogey eller birdie”, säger Citys tränare.

Manchester City brände sin allra första matchboll att definitivt säkra Premier League-titeln förra helgen. Manchester United lyckades vända ett underläge i derbyt och sköt upp guldfesten för stadsrivalen.

Efter derbysegern gratulerade Unitedtränaren José Mourinho konkurrenten till ligatiteln – och i dag kan det bli klart om United förlorar sin hemmamatch mot avsågade West Bromwich.

City ordnade åtminstone potentiellt guldläge när laget slog Tottenham med 3–1 i går kväll. City visade mästarklass när det blev seger i London – dagar efter det blytunga uttåget ur Champions League.

– Vår insats var enastående. Vi har 87 poäng med fem matcher kvar att spela och det är otroligt. Det vi har gjort är inte realistiskt och spelarna förtjänar respekt, säger Guardiola till engelsk press.

– Att vi kom hit och spelade så här … Vi kommer att bli mästare.

"Förstår inte fotbollens verklighet"

Guardiola tänker inte titta på Uniteds match mot Albions. I stället ska han spela golf med sin son.

– Det enda resultatet jag vill ha koll på är bogey eller birdie. Jag tror att United kommer att vinna och det hänger på oss själva. Jag är nöjd med att ha chansen att säkra titeln framför våra fans.

Pep Guardiola.
Bildtext Pep Guardiola är på väg mot att säkra sin första Premier League-titel.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

City har fått utstå en del kritik efter de senaste veckornas tunga resultat. Två Champions League-förluster mot Liverpool och ligaförlusten mot Man United var hela säsongens bottennotering.

Guardiola skickar ut ett meddelande till alla som har pekat finger de senaste dagarna.

– Folk tycker det som har hänt är ett stort misslyckande, men de förstår inte fotbollens verklighet. Man kan vinna Champions League på sju matcher, ligan handlar om tio månader.

– Ligan är det allra svåraste. Det här är en av mina tre bästa säsonger någonsin inom fotbollen. Antalet mål, chanser och poäng vi har – att göra det i Premier League visar hur bra våra spelare är.

Värderar Premier League högst

Guardiola anser att Premier League är allra tuffast. Han jämför med La Liga och Bundesliga, där det har blivit ligatitlar med FC Barcelona och Bayern München.

– Premier League är så tufft. Den här säsongen kommer att stanna i våra hjärtan hela livet.

Om ligatvåan Man United gör sitt i dagens match mot West Bromwich och kommande veckas bortamöte med Bournemouth, har City chansen att säkra titeln nästa helg hemma mot bottenlaget Swansea.

Diskussion om artikeln