Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Barbara Bush vid svag hälsa men vägrar att tas in på sjukhus

Från 2018
Uppdaterad 16.04.2018 05:51.
Den 92-åriga Barbara Bush vill vårdas hemma och inte på sjukhus
Bildtext Den 92-åriga Barbara Bush vill vårdas hemma och inte på sjukhus
Bild: EPA/JIM LO SCALZO

Den förre presidenten George H.W Bush fru, Barbara Bush är vid svag hälsa men men hon vägrar att tas in på sjukhus på nytt, uppger tv-kanalen CNN.

Bush har beslutat att hon inte längre vill vårdas på sjukhus utan i sitt hem i Houston. Den 92-åriga Bush lider av hjärtbesvär och en kronisk obstruktiv lungsjukdom.

President George H.W Bush kansli bekräftar att hon inte längre vill förlänga sitt liv med medicinska metoder, utan nöjer sig med terminalvård.

-Barbara Bush som nu är 92 år gammal, har beslutat att inte söka medicinsk vård och föredrar terminalvård efter att ha rådfrågat sin familj och läkare, säger talesmannen Jim McGrath.

Bush togs in på sjukhus på långfredagen på grund av andningsbesvär. Hon skrevs ut från sjukhuset i början av förra veckan men hennes hälsotillstånd har försvagats under de senaste dagarna.

- Ingen som känner Barbara Bush överraskas av att hon har varit som en klippa inför sin försvagade hälsa, utan att oroa sig för sig själv utan för andra, tillägger McGrath.

George Bush, George W. Bush och Jeb Bush
Bildtext Barbara Bush har konsulterat sin man George H.W Bush, och sina söner George W. Bush och Jeb Bush
Bild: MATTHEW CAVANAUGH/EPA

Presidenten fru och mor

Barbara Bush har varit gift med USA:s 41 president i 73 år.

Hon gifte sig med den dåvarande stridspiloten George H.W. Bush under andra världskriget, år 1945. De fick sex barn och har varit gifta längre än något annat presidentpar i USA.

Hennes 93-årige man har också lidit av svag hälsa under de senaste åren.

Han har bland annat lidit av lunginflammation, bronkit och en form av Parkinsons sjukdom.

Barbara Bush är mor till den 43 presidenten George W. Bush och den enda kvinnan utöver Abigail Adams som har varit både fru och mor till en amerikansk president.

Abigail Adams var gift med USA:s andra president John Adams och den sjätte presidenten, John Quincy Adams mor.

Diskussion om artikeln