Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Grundserien i AHL är över – tolv finländare spelar i slutspelet

Från 2018
Miro Aaltonen på ishockeyträning.
Bildtext Miro Aaltonen kommer att spela slutspel i AHL.
Bild: AOP

16 lag kommer att gå in i slutspelet i AHL och kämpa om Calder Cup. Miro Aaltonens Toronto Marlies var det bästa laget i grundserien.

På söndagskvällen avslutades grundserien i AHL och matchparen för den första slutspelsomgången är nu klara. För finländarnas del betyder det att tolv spelare kommer att fortsätta säsongen med slutspel.

AHL-finländare som spelar i slutspelet är Miro Aaltonen (Toronto Marlies), Jonne Tammela (Syracuse Crunch), Joona Koppanen (Providence Bruins) Janne Kuokkanen och Aleksi Saarela (Charlotte Checkers), Roope Hinz (Texas Stars), Alex Lintuniemi (Ontario Reign), Teemu Pulkkinen och Kasimir Kaskisuo (Chicago Wolves), Joni Tuulola (Rockford IceHogs), Vili Saarijärvi (Grand Rapids Griffins) samt Sami Niku (Manitoba Moose).

Petteri Lindbohm ingår i Chicago Wolves trupp men han är skadad och borta resten av säsongen.

Toronto Marlies med Miro Aaltonen i laget plockade mest poäng i grundserien (112). Bästa finländska poängplockare i grundserien var Teemu Pulkkinen med 29+36=65 poäng.

Slutspelet kör igång under natten till fredag och i den första omgången är det först till tre segrar som gäller. Efter den första omgången avgörs slutspelsserierna i bäst av sju matcher.

Östra konferensen:

Lehigh Valley Phantoms – Providence Bruins

Wilkes-Barrre/Scanton Penguins – Charlotte Checkers

Toronto Marlies – Utica Comets

Syracuse Crunch – Rochester Americans

Västra konferensen:

Chicago Wolves – Rockford IceHogs

Grand Rapids Griffins – Manitoba Moose

Tuscon Roadrunners – San Jose Barracuda

Texas Stars – Ontario Reign

Diskussion om artikeln