Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Draisaitl spelar för Tyskland i VM: ”Landslaget är väldigt speciellt”

Från 2018
Leon Draisaitl med pucken.
Bildtext Leon Draisaitl gjorde 70 poäng för Edmonton den här säsongen.
Bild: Nick Wosika/Icon Sportswire

Tyskland kommer att få en rejäl förstärkning till ishockey-VM. Edmontons Leon Draisaitl har bekräftat att han kommer att spela i turneringen. Om chansen finns så vill jag spela för mitt land, säger han.

Det blev inget slutspel för Edmonton Oilers och Leon Draisaitl den här våren. Draisaitl vill ändå fortsätta säsongen och kommer att dra på sig den tyska landslagströjan i VM i maj.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Leon till laget redan i det här skedet. Med hans kvaliteter kan han ta laget till en ännu högre nivå, säger förbundskaptenen Marco Sturm på det tyska förbundets webbplats.

Draisaitl som gjorde 70 poäng på 78 matcher i NHL:s grundserie gör sig nu redo för sitt tredje VM. Förra året förstärkte Draisaitl det tyska laget mitt under turneringen.

– Jag har alltid sagt att om chansen finns så vill jag spela för mitt land. Att vara i landslaget är väldigt speciellt, säger han.

Tyskland spelar i grupp B i VM tillsammans med bland annat Finland. Laget inleder mästerskapet den 4 maj med att möta värdnationen Danmark.

Diskussion om artikeln