Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Österbotten får en ny ekonomisajt – ”tvåspråkighet är en styrka”

Från 2018
Johanna Haveri och Peter Stolpe
Bildtext Johanna Haveri och Peter Stolpe.
Bild: Yle/Anna Kurtén

På måndagen lanserades den tvåspråkiga näringslivssajten Vaasa Insider. Alla som är något och vill vara något i det österbottniska näringslivet vill vi ha med, säger vd Peter Stolpe.

Vaasa Insider vill komplettera traditionella medier och tillföra nya perspektiv inom näringslivsfrågor.

Sajten kommer bland annat innehålla artiklar om jobb, näringsliv och ledarskap. Tanken är också att det ska byggas en community kring sajten.

- Insider är ett nätverk som ger medlemmarna insyn i det österbottniska näringslivet, säger Peter Stolpe, vd och chefredaktör för Vaasa Insider.

Stolpe är ekonom och journalist och berättar att han alltid haft djup respekt för företagare.

- Jag tyckte det var dags att försöka på det själv och se vad det går ut på i praktiken.

Bakom sajten står även Johanna Haveri, företagare inom kommunikation, Anna Bertills, nätprofil som brinner för ledarskap och personlig utveckling, Tony Kuusiniemi, grundare av Certum och Harri Sippola, tidigare ekonomiredaktör.

”Tvåspråkighet en styrka”

Sajten är tvåspråkig och det är ett enat Österbotten man vill föra fram.

- Ibland blir det språkstrider och vi vill få fram tanken om ett enat Österbotten. Tvåspråkighet och flerspråkighet ser vi som en styrka, säger Stolpe.

Förutom de artiklar som de själva producerar kommer de även ha gästskribenter, som riksdagsledamoter, näringslivsprofiler och forskare.

Speciellt mycket fokus kommer också att ligga på ledarskap och personlig utveckling.

- Ledarskapet är inte alltid en rak, asfalterad och jämn väg, säger Anna Bertills, som håller i trådarna för temat ledarskap och personlig utveckling på sajten.

Diskussion om artikeln