Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jensen och Lam i startelvan då jumbon Twente tog viktig seger – kampen om en kvalplats går het

Från 2018
Fredrik Jensen och Jeroen van der Lely jublar
Bildtext Fredrik Jensen fick se Jeroen van der Lely göra mål mot Zwolle.
Bild: imago/Pro Shots/ All Over Press

FC Twente tog sin första seger på fyra månader då laget på tisdagskvällen besegrade Zwolle på hemmaplan. Med två omgångar kvar att spela är Twente fortfarande jumbo men laget har häng på en kvalplats.

FC Twentes säsong har varit riktigt tung och laget har länge varit inblandat i bottenstriden. För en månad sedan föll laget ner till jumboplatsen och där ligger man fortfarande då säsongen närmar sig sitt slut.

Twente tog på tisdagskvällen säsongens femte seger och den första sedan i december då man besegrade Zwolle med 2–0 efter mål av Jeroen van der Lely och Michael Maria.

Segern gör att laget har en poäng upp till Sparta Rotterdam på den sista kvalplatsen. Sparta har ändå spelat en match mindre.

– Den här klubben hör hemma i ligan och vi ska se till att det blir så. Supportrarna fortsätter att stöda oss och nu kunde vi äntligen ge något tillbaka, säger van der Lely efter matchen på klubbens webbplats.

Landslagsspelarna Fredrik Jensen och Thomas Lam fanns med i Twentes startelva. Lam spelade hela matchen på mittfältet medan Jensen byttes ut då en kvart återstod.

Richard Jensen satt på bänken under hela matchen. Dessförinnan hade han spelat sammanlagt 23 minuter i två ligamatcher. I januari fick Jensen debutera i ligan och spelade 90 minuter i sex raka matcher.

Diskussion om artikeln