Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vegas skrev historia igen – Haula: ”Vi är fortfarande hungriga”

Från 2018
Uppdaterad 18.04.2018 11:37.
Erik Haula kämpar om pucken vid sargen med Jake Muzzin.
Bildtext Erik Haula och Vegas Goldens Knights är klara för nästa omgång.
Bild: AFP / Lehtikuva

Alla vet att den fjärde vinsten är den svåraste att ta, säger Erik Haula efter att Vegas Golden Knights säkrat sitt avancemang till nästa omgång i NHL-slutspelet. Vegas blev det första expansionslaget i NHL:s historia att gå vidare från den första slutspelsomgången efter fyra raka vinster.

Vegas Golden Knights har tystat tvivlarna flera gånger om den här säsongen. Laget gjorde succé i grundserien där man vann sin division och i slutspelet fortsätter framgångarna.

Laget ställdes mot Los Angeles Kings i den första slutspelsomgången och där blev det fyra raka vinster. Det har inget annat lag lyckats med under sin första säsong i ligan.

– Det känns bra att det blev seger och att vi är klara för nästa omgång. 4–0 i matcher betyder att vi får vila lite längre och några spelare får återhämta sig i lugn och ro. Det gör säkert gott, säger Haula till Yle efter nattens 1–0-seger.

Vegas vann samtliga fyra matcher med uddamålet. 1–0, 2–1, 3–2 och 1–0 blev det mot de tvåfaldiga Stanley Cup-mästarna Kings.

– Alla vet att den fjärde vinsten är den svåraste att ta. Vi är två väldigt olika lag. Vår styrka är snabbheten medan Kings är ett fysiskt och rutinerat lag. De har också i mitt tycke två av ligans bästa spelare i Kopitar och Doughty som gjorde det svårt för oss i varje match.

– Nu får vi börja fokusera på nästa omgång och vi är fortfarande hungriga, säger Haula.

Erik Haula firar mål.
Bildtext Haula har gjort ett mål i slutspelet för Vegas.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Sharks eller Ducks väntar

I nästa omgång kommer Vegas att möta antingen San Jose Sharks eller Anaheim Ducks. San Jose leder serien med 3–0 i matcher.

– Det spelar ingen roll vilket lag vi kommer att möta. Det är två bra lag och oberoende vilket vi möter så måste nivån höjas. Hur som helst så inleder vi serien på hemmaplan. Nu ska vi vila lite och så får vi se hur nästa match går, säger Haula.

Haula som gjort ett mål i slutspelet väljer att lyfta fram målvakten Marc-Andre Fleury som en stor orsak till att laget nu gått vidare. Fleury vann målvaktsmatchen mot Jonathan Quick men själv väljer han att fokusera på hela laget.

– Vi spelar med fyra anfallskedjor och sex backar och det är där vår styrka ligger. Alla spelare bidrar till vår framgång, säger Fleury.

Diskussion om artikeln